Lenovo Vibe S1 Lite: selfie mistr z nižší cenové [CES]

Vibe S1 Lite vyniká ve svém zaměření na selfie, oproti původnímu modelu sice nabízí trochu slabší výbavu, ovšem tu plně vynahrazuje nízkou cenou.

Lenovo na veletrhu CES představilo Vibe S1 Lite, neboli odlehčenou variatnu modelu Vibe S1, který jsme nedávno recenzovali. To hlavní, tedy zaměření na selfie a šikovné fotografické funkce, zůstává. Hlavní fotoaparát nabídne stejné rozlišení 13 MPx a selfie kamerka rovněž zůstala u 8 MPx ovšem sekundární přední foťák nahradil LED blesk. Nic se nezměnilo po stránce displeje, má 5" a Full HD rozlišení. Odlehčovalo se však po stránce výkonu, novinka má slabší procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz a snížila se i operační paměť ze 3 GB na 2 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefon nabídne stejný design jako původní model Vibe S1 (via Android Authority)

Zatímco vnitřní úložiště původní verze startovalo na 32 GB, zde si budete muset vystačit s polovinou, paměť však stále půjde rozšířit paměťovou kartou (i když jen o 32 GB). Co naopak vítám, je zvýšení kapacity baterie z 2 420 na 2 700 mAh. Zatímco předešlý model zvládal dva dny výdrže pouze s ústupky, věřím, že díky úspornější výbavě zvládne novinka dva dny bez problému.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hlavním zaměření  je stále fenomén selfie, přední kamerka si tak navíc přilepšila o vlastní LED blesk, nechybí ovšem ani oblíbené fotofunkce původního modelu. (via Engadget)

Na telefonu poběží Android 5.1 Lollipop, vyloučen není ani upgrade na Android 6.0. Přístroj by měl podporovat všechny potřebné LTE frekvence včetně 800 a 900 MHz. Cena, za kterou by se měl ve začít během příštích týdnů prodávat činí, 199 dolarů, tedy zhruba 6 000 Kč. O dostupnosti na českém trhu vás budeme informovat.

Lenovo Vibe S1 Lite ve zkratce:

  • OS: Android 5.1 Lollipop
  • displej: IPS 5", Full HD rozlišení
  • čipset: Mediatek MT6753 s taktem 1,3 GHz
  • zadní fotoaparát: 13 MPx (Sony), LED blesk
  • přední fotoaparát: 8 MPx (Samsung IISOCELL), LED blesk
  • operační paměť: 2 GB RAM
  • vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty s kapacitou až 32 GB
  • konektivita: Wi-Fi, Bluetooth, LTE
  • akumulátor: 2 700 mAh
  • hmotnost: 129 gramů
Diskuze (3) Další článek: Apple v Česku oficiálně nabídne Watch. Známe datum i ceny

Témata článku: Lenovo, , , , , , Lenovo Vibe S1, Lenovo Vibe S1 Lite, Předešlý model, Lit, Bluetooth + LTE, Přední foťák, Hlavní zaměření, Mistr, Lít, Lite, Původní verze,