Lenovo Xtensions: přicvakni telefonu další vrstvu

[IFA] Lenovo zkouší nový koncept. Vibe Xtensions je příslušenství na míru, moduly, které se přicvaknou na záda telefonu a rozšíří tak jeho možnosti.

Lenovo kromě smartphonů Vibe X2 a Vibe Z2 na tiskové konferenci představilo také zajímavý koncept Vibe Xtensions. Je to série příslušenství ušitá na míru modelu Vibe X2, jsou to nástavce nasazované na záda telefonu. Lenovo říká, že je to kompletně nová myšlenka, která se přibližuje konceptu modulárního smartphonu a rozšiřuje jeho základní možnosti. Pragmatik řekne, že je to jen další příslušenství, které jsme za krátkou historii smartphonů viděli už mockrát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Na tiskové konferenci jsme viděli dvě obrazovky věnované Xtensions, představena byla baterie a reproduktor. Oba kousky Xtensions jsme viděli i v reálu, ale jen schované pod sklem.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Modul Vibe X2 speaker od JBL kombinuje hlasitý reproduktor se stojánkem a integrovanou baterií, která dokáže nabít telefon až na 75 % kapacity. X2 Speaker poslouží také jako hlasité handsfree.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Doplňková baterie Vibe X2 Battery přidá telefonu stejných 75 % energie, tentokrát však k jeho tloušťce přidává jen pět milimetrů.

Baterií a repro-stojánkem prý koncept Xtensions jen začíná. Jak bude pokračovat, ale zástupci Lenova neřekli. Známá není ani cena.

Diskuze (2) Další článek: Dítě utrácelo na Androidu? Vina je na Googlu, vrátí 400 milionů

Témata článku: Lenovo, , , Lenovo Vibe X2, Lenovo Vibe X2 Pro, Lenovo Vibe Z2, Lenovo Vibe Z2 Pro, Telefon, Základní možnost, VRS, Zajímavý koncept, Lenovo x