Lenovo založí novou značku mobilů. Chce napodobit úspěch Xiaomi

Čínské značky začínají pomalu ale jistě dobývat smartphonový trh. Kromě Applu, Samsungu a LG jich je v první desítce z Číny většina. Nejnápadnější vzestup zaznamenala čínská společnost Xiaomi, které se dokonce podařilo do svého týmu získat odborníky světového formátu. Nyní chce tento úspěch napodobit společnost Lenovo, který za tímto účelem hodlá v Číně založit zcela novou značku, pod kterou bude mobily prodávat. Není vyloučeno, že součástí nového názvu bude odkoupená značka Motorola.

Nově založená firma i značka bude podle tiskové zprávy od Lenova zcela oddělená a zaměří se na výrobu mobilních zařízení, vývoj softwaru a navázaných služeb. Nová firma, zatím neznámého názvu, má začít fungovat od 1. dubna 2015 a jejím generálním ředitelem se stane současný prezident východoasijské pobočky Lenovo Chen Xudong. Další detaily ohledně nově zakládané společnosti a produktové strategie oznámí Lenovo během následujících měsíců.

Diskuze (33) Další článek: Huawei posílá na český trh elegantní Ascend P7 v růžovém kabátu

Témata článku: Lenovo, Xiaomi, , , , Žal, Mobil, Nov, Smartphonový trh, Založená firma, MOBI, Nová firma, Úspěch, #Xiaomi,