Levný tablet do školy: Alcatel Onetouch Pixi 3 (8) WiFi

Alcatel začal na českém trhu prodávat levný osmipalcový tablet Onetouch Pixi 3 (8) WiFi. Už z názvu je patrné, že jde o osmipalcové zařízení, jehož konektivita se spoléhá na Wi-Fi (datovou SIM kartu nelze vložit). Díky nízké ceně se hodí například pro školáky nebo na cesty. Novinka je v prodeji v bílé a šedočerné barvě za 2 490 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Sympatické na tabletu je, že ani s takto agresivní cenovkou nedělá zásadní kompromisy, které by bránily rozumnému užívání. IPS displej získal HD rozlišení 1 280 × 800 bodů. Uvnitř zařízení pracuje čtyřjádrový procesor MediaTek MT8127 s taktem 1,3 GHz. Operační paměť má kapacitu 1 GB a pro uživatelská data je k dispozici 16 GB prostoru. K dispozici se navíc slot pro microSD.

Klepněte pro větší obrázek

Tablet postavený na Androidu 5.0 Lollipop obsahuje GPS, Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Vestavěná baterie disponuje kapacitou 4 060 mAh. Zařízení má tloušťku 8,8 mm a váží 340 g. Nezapomnělo se ani na dvojici fotoaparátů s rozlišením 5 resp. 2 Mpx. Tělo tabletu je vyrobeno z matného plastu, díky čemuž by se mělo zařízení pohodlně držet a neklouzat z ruky.

Diskuze (1) Další článek: Samsung Galaxy Tab A 9.7: jde to i bez S Pen [video]

Témata článku: Alcatel, , , , Alcatel Pixi 3 (10), Alcatel Pixi 3 (8), Zásadní kompromis, Tab, Levný tablet, Osmipalcové zařízení, Pixi,