LG: bezdrátové ovládání spotřebičů mobilem [CES]

Na veletrhu CES prezentovalo LG svou novou technologii v propojení a ovládání domácích chytrých spotřebičů.

LG v tiskové konferenci na veletrhu CES v Las Vegas představilo novou řadu chytrých spotřebičů, kterým  přidává nový rozměr podpůrná konektivita, co se displejů, Wi-Fi připojení a interakce se smartphony týče. Pokud se smartphonem dotknete symbolu NFC na zařízení, je možné toto zařízení zaregistrovat do aplikace Smart Control (pro Android a iOS) a jednoduše jej ovládat příkazy z aplikace (lokálně přes Wi-Fi či vzdáleně přes mobilní datové sítě) nebo hlasem. Mezi podporovanými domácími spotřebiči najdeme chytrou lednici, pračku, robotický vysavač a troubu.

Klepněte pro větší obrázek
V portfoliu nových chytrých spotřebičů najdeme u LG pračku, sušičku i lednici. V aplikaci Smart Control se dozvíme o zbývajícím času pečení, stavu baterie a režimu robotického vysavače, aktuálním stavu praní a nastaveném pracím cyklu či o obsahu lednice.

Chytrá lednice disponuje manažerem jídla, do kterého ukládáte potraviny, které jste do lednice vložili. Ty můžete vidět na displeji lednice, včetně kontroly čerstvosti a data spotřeby. Manažer může dle kombinace potravin v lednici sestavit návrhy jídel a odeslat je do chytré trouby LG, která vám doporučí, co můžete ze surovin upéct. Díky funkcionalitě Smart Access se můžete k lednici připojit přes mobilní telefon i mimo domácnost. V obchodě si např. můžete na dálku v lednici zkontrolovat její obsah a podle toho dokoupit potřebné potraviny. K dispozici je i funkce rychlé diagnózy, přes Wi-Fi, NFC a zvukové hlášky může lednice informovat o svých problémech. Z pohledu mobilních služeb, můžete pomoci funkce Smart Share uploadovat na displej lednice fotografie, hudbu, filmy, obsah kalendáře či reporty počasí a přehrávat tento obsah.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Chytrá lednice LG s displejem, NFC a Wi-Fi připojením.

Pomocí řady funkcí může i chytrá pračka od LG diagnostikovat svůj stav a informovat o tom po doteku se zařízením s NFC nebo s aplikací, ke které je přidružená, přes Wi-Fi. Do pračky si můžete stáhnout z internetu nové prací cykly, a to vzdáleně ze smartphonu či přímo pomocí displeje na pračce. Vedle zobrazovače je také místo pro přiložení telefonu s NFC. Pračce můžete nastavit řadu voleb a přiložením k jejímu NFC štítku do ní tato nastavení uložit. Pomocí telefonu a nainstalované aplikace Smart Control můžete pračku vzdáleně ovládat příkazy nebo hlasem. Jakmile bude prací nebo sušící cyklus hotov, objeví se na displeji notifikace. Ovládat pračku můžete v integrované domácnosti i přes LG televizi, můžete zjistit stav praní, případně upravit prací cyklus, pozastavit či úplně pozastavit praní.

Klepněte pro větší obrázek
Chytrá pračka LG - ovládejte ji telefonem přes Wi-Fi, po doteku pomocí NFC nebo hlasem.

Telefonem nebo televizí můžete na dálku přes Wi-Fi ovládat i chytrý robotický vysavač, K dispozici je řada pokročilého nastavení, na displeji můžete zobrazovat i vizuální zpětnou vazbu, protože je vysavač vybaven malou kamerkou. Díky integrovanému reproduktoru můžete navíc přes robotický vysavač promlouvat k dětem doma, zatímco se vracíte z práce. 

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Chytrá trouba na displeji můžete zobrazovat recepty, vysavač půjde využít mimo čisticích schopností i jako domácí špionážní stroj.

Díky Wi-Fi připojení je možné diagnostikovat problémy chytré trouby nebo na ni přímo vyhledávat recepty. Pomocí NFC je možné naprogramovat troubu pro patřičný recept, k dispozici je opět vzdálené ovládání přes aplikaci Smart Control, a to jak pomocí příkazů, tak opět pomocí hlasu. Pomocí načtení NFC štítu se můžete rychle připojit k televizi, s níž lze v reálném čase interagovat. Využití se najde u prezentace obrázků (zoomování a procházení mezi nimi) v domácím prostředí i při dokreslování do grafů ve firemní prezentaci.

Diskuze (6) Další článek: GRID a Tegra 4: Nvidia už nevyrábí jen čipsety [CES]

Témata článku: LG, , , Čerstvost, MOBI, Robotický vysavač, Pokročilé nastavení, Prací cyklus, Chytrý robot, Pračka, Pečení, Ovládání, Spot, Trouba, Domácí prostředí, Mobil