LG C1200: telefon nebo šperk? (test)

V nabídce operátora T-Mobile se před několika týdny objevil stylový mobil ladných tvarů, který se vyznačuje snadným ovládáním a základní multimediální výbavou. Pokud vaše něžná polovička touží po novém mobilu, určitě nepřehlédněte nové LG C1200.

Funkcí jako šafránu

Korejský telefon si v žádném případě nehraje na manažerských model a tomu také odpovídá nabídka funkcí. Mezi ty pokročilé můžeme zařadit Kalendář s plánovačem a Poznámkami. Kalendář je jednoduchý a nabízí jen měsíční pohled. Prostředí má však velmi hezké, neboť vrchní třetinu plochy displeje zdobí tématický obrázek, jenž se váže k zobrazenému měsíci. Tak například u měsíce června spatříte písečnou pláž s mořem, u září naopak pohled na opadané listy. Do kalendáře můžete uložit jen dvacet údajů, což je docela málo. Řešením je nastavení automatického mazání po termínu. U každého údaje v kalendáři můžete nastavit kromě času také opakování v následujících krocích – jednou, denně, týdně, měsíčně a ročně.

  
Kalendář je pouze v měsíčním náhledu • vkládání události • počet údajů je velice omezen

S kalendářem je provázán budík. Ten trpí zásadním neduhem – při vypnutém mobilu nezvoní. Jinak nabízí až šest samostatných nastavení, která můžete nechat opakovat třeba jen od pondělí do pátku, nebo až do soboty. Součástí manažerských vlastností telefonu je také hlasový zápisník. Ten pojme několik zpráv o délce 19 sekund. Zbývající funkce doplňuje vydařený konvertor jednotek, světový čas a kalkulačka, která je po grafické stránce mimořádně povedená.


Možnosti nastavení budíku jsou velké, ale telefon musí být stále zapnutý

Pro chvíle odpočinku je v telefonu předinstalovaná jedna javová hra s názvem Sword of Wind. Další hry i aplikace lze stáhnout z internetu. Telefon má pro to ty nejlepší předpoklady v podobě rychlého připojení pomocí technologie GPRS třídy 10. Vestavěný wapový prohlížeč nabízí šest řádků při surfování a víceméně intuitivní ovládání. Při delším wapování se však telefon nepříjemně ohřívá v oblasti klávesnice. Nejdříve jsem to přičítal delšímu držení v rukou, ale další pokusy mi to vyvrátily.

Multimédia jsou v telefonu zastoupena zejména kvalitním vícehlasým vyzváněním. Melodií je v telefonu uloženo dostatek, kolem čtyřiceti skladeb. Telefon je napájen baterií typu Li-Ion, se kterou jsem nabíjel zhruba každé čtyři dny.

Stylovka zejména pro dámy

Model LG C1200 se v současnosti prodává za slušnou cenu okolo 6 000 korun. Ocenili jsme u něj snadnou práci se zprávami, přehledný telefonní seznam i podporu GPRS třídy 10. Vzhledem k tomu, že jde skutečně především o stylový mobil, nabídka funkcí je plně dostačující.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Plusy a minusy: 

+ rozměry a hmotnost
+ barevné menu
+ práce se zprávami
- povrch náchylný k ušpinění  
- chybí vnější displej
- budík nebudí při vypnutém mobilu

Podrobné parametry k telefonu naleznete v katalogu mobilů.


V poslední kapitole je k dispozici galerie všech fotografií, včetně doposud nepublikovaných snímků.

Témata článku: LG, , , LG C1200, Přehledné ovládání, Digitální foťák, Zásadní neduh, Telefon, Požadovaný kontakt, Zbývající funkce, Vínová barva, Test, Růžový odstín, Barevné menu