LG G7 ThinQ je špičkový smartphone, který vás nenechá ve štychu ani na ostrém letním slunci

V českých obchodech se pomalu zabydluje vlajkový model LG G7 ThinQ. Není o něm slyšet tolik, jako o konkurenčních telefonech Samsungu nebo Huawei, protože LG používá evropskou distribuci a do lokální marketingové kampaně investuje jen minimum prostředků. Přitom by byla velká chyba G7 přehlédnout.

Smartphone je opět perfektně zpracovaný – po létech experimentů s různými materiály včetně plastů, kovu a kůže se LG ustálilo na kovovém rámečku a skleněných zádech. Námi testovaná modrá varianta působí velmi zajímavě – pod světlem přecházejí odstíny modré do petrolejové nebo až zelené. Zadní skleněný kryt je sice magnetem na otisky, ale aspoň je skrz něj možné telefon bezdrátově dobíjet.

Specialitu si LG G7 ThinQ nachystalo u displeje. Ten má módní vykousnutí (tzv. notch), jemné Quad HD+ rozlišení a IPS technologii. Podsvícení LED diodami dokáže být tak silné, že obsah na displeji přečtete bez problémů i na poledním slunci v létě. O výkon se stará procesor Snapdragon 845 a do Česka se dodává pouze paměťová verze 4 + 64 GB.

Pochválit musíme tovární zpracování telefonu, voděodolnost podle stupně krytí IP68 a přitom zachovaný 3,5mm jack a velmi příjemnou tloušťku pod 8 mm. Daní za to je ovšem baterie s dnes již podprůměrnou kapacitou 3 000 mAh. Hlavní duální fotoaparát obsahuje dva 16Mpx senzory a druhou čočku pro širokoúhlý záběr a podle prvních poznatků nefotí vůbec špatně. Prostředí je postaveno na Androidu 8.0 Nougat a obsahuje launcher LG. Telefon je v prodeji na volném trhu a u Vodafonu za 18 tisíc korun.

LG G7 ThinQ
G710
rozměry a hmotnost: 153 × 72 × 7,9 mm, 162 g
displej: 6,1", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 3 120, 563 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
62 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (55) Další článek: Huawei zapne od srpna Turbo. Do EMUI přibude funkce, která zvýší výkon některých aplikací

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , LG G7 ThinQ, Příjemná tloušťka, Telefon, Petro, Vaš, Tovární zpracování, Skleněná záda, Paměťová verze, Velká chyba, Smartphone, Samsung nebo Huawei, Skleněný kryt, Česká republika, Druhá čočka,