LG G7 ThinQ: Nejjasnější, nejhlasitější, s výřezem anebo bez

Pokračování slavné řady vlajkových modelů LG G pokračuje sedmičkou, ale aby výrobce zdůraznil integraci umělé inteligence, přidává přívlastek. Přivítejte LG G7 ThinQ (čtěte: thin-kju). Bere to nejlepší z minulých modelů, přidává haldu nového a vyráží proti nejsilnější konkurenci.

S výřezem a nebo bez

LG G7 upoutá superjasným IPS FullVision displejem s jasem až 1000 nitů. Této rekordní svítivosti pomohl čtvrtý subpixel bílé barvy, automatika jej však použije až v extrémních světelných situacích, typicky na přímém slunci. Přesto je panel o 30 % úspornější než u loňské G6.

Má úhlopříčku 6,1 palců, s poměrem stran 19,5:9 je výrazně protáhlý a vyplňuje 83% čelní strany telefonu. Rozlišení je UHD+, tedy 3 120 × 1 440 pix. Displej pokrývá 100 % barevného prostoru DCI-P3 a podporuje HDR10.

V displeji nechybí výřez, který si spojujeme s iPhonem X. Ale řekněme, že u LG nejde o tupé následování, hrátky se stavovým řádkem, nebo sekundárním displejem mají u LG dlouhou tradici (viz model V10 z roku 2015), jen je teď vše v jednom panelu. V nastavené můžete nechat zobrazit černý pruh, který „notch“ schová a po stranách z něj vystupují pouze bílé ikonky pro sílu signálu, čas, baterii, notifikace apod.

3,5mm jack a Snapdragon 845

Zahnuté rohy displeje kopírují zakulacené rohy hliníkového šasi. Zadní strana možná vypadá kovově, ale je skleněná, takže nic nezabránilo integraci bezdrátového dobíjení. Baterie se slabší kapacitou 3 000mAh je daní za pouhých 8mm tenké tělo, aspoň že lze rychle dobít díky standardu Quick Charge 4.0 (ale nabíječka v krabici umí pouze QC3.0).

Na spodní hraně se nezapomnělo na 3,5mm jack ústící z 32bit Quad DAC Hi-Fi převodníku od ESS. Do sluchátek tak můžete poslat audio se simulací prostorového zvuku 7.1 (DTS-X). Boom Box stereo má být nejhlasitější reproduktor v mobilu na světě. Bonusem je integrované FM rádio. Tělo splňuje odolnostní normu IP68 a dokonce i přísnější americký armádní standard MIL-STD 810G.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Živé fotky od Engadgetu staví G7 vedle loňského dua LG G6 a V30. Barvy v reálu vypadají živěji než na tiskových snímcích. Zajímavé je i srovnání výřezů s iPhonem X (dále v galerii).

Telefon je postaven na výkonném Snapdragonu 845 s maximálním taktem 2,8 GHz. Operační paměť telefonu bude, buď 6GB (a 128GB interní paměť k tomu) nebo 4GB (se 64GB úložištěm). U obou verzí se počítá s podporou microSD karet (až 400 GB), které se vkládají do druhého slotu v šuplíku. U některých modelů bude slot hybridní, takže do něj místo paměťovky půjde vložit druhá nanoSIM. Konektivita telefonu je tradičně velmi bohatá, zahrnuje Bluetooth 5.0, LTE, Wi-Fi a NFC.

Fotoaparát a chytré funkce

Na zadní straně se mimo kruhové čtečky otisků prstů nachází i duální fotoaparát s LED přisvětlením a laserovým autofocusem. Hlavní 16MPx snímač má 71° záběr scény a výbornou světelnost f/1,6, sekundární 16MPx snímač zabírá 107° a nabízí světelnost f/1,9. Optická stabilizace je k dispozici pouze na hlavním snímači, sekundární bude využíván při focení s efektně rozmazaným pozadím. LG slibuje až 4× vyšší citlivost u nočních fotek, byť při nižším rozlišení. Kamerka pro selfie má rozlišení 8 MPx, 90° záběr a světelnost f/1.9.

Umělá inteligenci v režimu AI CAM dokáže podle aktuální scény a světelných podmínek automaticky vybrat jeden z 19 fotorežimů a nastavit ideální parametry expozice. AI také rozezná až 1000 snímaných objektů, při focení květin např. vylepší saturaci, v případě focení dokumentů zase automatika zvýší kontrast a ostrost. Pokud s telefonem budete fotit skupinu lidí, která se do hledáčku nevejde, AI CAM plynule přepne na širokoúhlý sekundární snímač.

Představení LG G7 ThinQ:

Novinka od LG je postavena na Androidu Oreo s upravenou grafickou nadstavbou, výrobce ale již nyní přislíbil aktualizaci na Android P. G7 bude zatím dostupná v šedé, černé, modré a růžové, ale jak jsme u Korejců zvyklí, další barvy přidají v průběhu roku. LG G7 ThinQ půjde i na český trh, podrobnosti o ceně a dostupnosti se dozvíme příští týden.

LG G7 ThinQ
G710
rozměry a hmotnost: 153 × 72 × 7,9 mm, 162 g
displej: 6,1", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 3 120, 563 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
62 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (6) Další článek: Slavné jméno je zpět. Nokia 8 Sirocco startuje se sebevědomou cenovkou

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , , , , , , , LG G7 ThinQ, Výborná světelnost, Příští týden, Světelná podmínka, Korejec, Hi-fi převodník, Přímé slunce,