LG G7020: první pán na holení (test)

Asijské telefony se vždy vyznačovaly skvělým zpracováním, prvotřídním displejem a kvalitními melodiemi. Výrobce LG vstoupil na český trh se třemi mobily, v této recenzi se podíváme na véčko s označením G7020.

Kalendář v LG je netradičně pojmenován Harmonogram. Jeden záznam pojme maximálně třicet znaků, nastavit můžete čas, opakování a upozornění. Kalendář si poradí i s překrývajícími se událostmi a upozorní na ně i v případě, že je telefon vypnutý. LG 7020 nabídne i možnost zadání krátkých poznámek (max. 40 znaků) – kdybyste netušili, jak k první poznámce přidat další, musíte napřed otevřít tu první a z kontextové nabídky vybrat přidání nového záznamu. Diktafon dokáže nahrát až tři poznámky o maximální délce 30 s.

 
Kalendář nabízí vše potřebné

Určitě nepohrdnete ani kalkulačkou či konvertorem všech možných veličin. Hodit se může jednoduchý budík, kterému lze nastavit opakování a který se ozve i při vypnutém telefonu. Výčet časových funkcí doplňuje světový čas.

Zábavy je málo

LG G7020 neobsahuje mnoho funkcí pro zábavu. Jsou zde vlastně pouze dvě deskové hry Othello a Black Jack. Telefon nepodporuje Javu, takže se budete muset smířit s tím, co je v základní nabídce. Všichni by u telefonu s takovým displejem jistě čekali podporu multimediálních zpráva MMS, ale i v tomto ohledu LG zklame.

 
Telefon nenabízí podporu Javy, má ale dvě hry

Model G7020 lze s čistým svědomím nazvat orchestrionem. Podpora čtyřicetihlasých MIDI melodií je pro něj samozřejmostí, stejně tak i kvalitní reproduktor. Melodie jsou opravdu excelentní a reproduktor i při nejvyšší hlasitosti hraje velmi čistě. Pokud si z nabízených melodií nevyberete, na přiloženém CD jsou další. Telefon nabízí šest vyzváněcích profilů, které si můžete sami upravit.

Zdatný konkurent

Spojení korejské preciznosti a jednoduchosti si telefon může najít své příznivce. Lákavá je i bohatá základní výbava obsahující datový kabel, CD se softwarem a osobní handsfree. Telefon má díky Li-Pol baterii o kapacitě 820 mAh dlouhou výdrž, při běžném používání vydrží i pět dní.

Cena 8 379 Kč není vysoká, barevná véčka se vždy prodávala za mnohem vyšší ceny, ale i tak LG najdeme konkurenty. Hlavním protivníkem bude Samsung SGH-S500, který je funkčně prakticky stejný a prodává za cenu 7 977 Kč. Samsung je navíc v České republice zatím výrazně agresivnější než LG, o kterém zatím není příliš slyšet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG G7020 v celé své kráse - líbí se vám?

Verdikt: Drahý a velmi dobře vybavený mobil

Zdroj: LG Electronics
Web: www.lgecz.cz
Telefon: +420 234 094 600

Plusy a mínusy

+ pevná konstrukce
+ kvalitní displej
+ slušná cena

– špatná lokalizace
- chybí podpora MMS

Podrobné technické parametry naleznete v našem Katalogu mobilů.


Článek pokračuje v další kapitole.

Témata článku: LG, , , LG G7020, Pán, Test, Primární telefon, Holení, Špatná lokalizace, Pan, Klidový stav