LG Gate: zabezpečený a šifrovaný obsah smartphonů

LG následuje výrobce jako BlackBerry nebo Samsung a přináší do svých smartphonů software, který zabezpečí a zašifruje obsah uložený telefonu. Po této možnosti stále častěji volá korporátní klientela, jejíž zaměstnanci mohou v telefonu přenášet citlivé údaje a při jejich případném úniku by mohlo dojít ke zneužití. Tomu má zabránit software LG Gate, ekvivalent již existujících nástrojů BlackBerry Balance nebo Samsung Knox od konkurečních výrobců.

Klepněte pro větší obrázek

Základem filosofie všech těchto nástrojů, včetně LG Gate, je využití vlastního zařízení v pracovních podmínkách (tzv. BYOD - Bring Your Own Device). Pokud jde o smartphony, je žádoucí, aby zaměstnanci měli oddělen soukromý obsah telefonu od pracovního. Se zabezpečením LG Gate, které bude nejdříve určeno pro vlajkovou loď LG G2, půjde v telefonu používat prakticky dvě oddělená prostředí - jedno pro práci, jedno pro soukromé účely.

Klepněte pro větší obrázek

Funkci soukromé a pracovní virtualizace prostředí telefonu doplní prvky zabezpečení pošty Microsoft Exchange ActiveSync, šifrování dat, funkce virtuální privátní sítě (VPN) a Mobile Device Management (MDM). LG nejdříve nasadí zabezpečení LG Gate na smartphony LG G2 ve Spojených státech, ostatní trhy budou následovat později.

Diskuze (2) Další článek: Spike promění chytrý telefon v laserový dálkoměr

Témata článku: LG, , , , LG G2, Mobil Device Management, Obsah, Virtualizace, BYOD, Ostatní trh, ActiveSync, SMA