LG GT540 Swift: zelený robot pro ženy (preview)

Na veletrhu CES se Jihokorejci blýskli v pořadí druhým Androidem. Solidně vybavená dotykovka se díky designu zalíbí především ženám.

Jihokorejské LG má na svědomí druhý telefon s operačním systémem Google Android. Jde o kousek s modelovým označením GT540 Swift, telefon střední třídy, který se možná usadí v nejedné dámské kabelce. Jen pro pořádek, tím prvním se stal model GW620 uzpůsobený na sociální sítě a textovou komunikaci. Novinka byla k vidění na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas, na trh dorazí s Androidem 2.0 na palubě, oděna do několika atraktivních barev.

Klepněte pro větší obrázek
Jedna z mála dostupných tiskových fotografií LG GT540

Přístroj je zaoblený, přední straně dominuje třípalcový displej, pod kterým se nachází několik tlačítek. Po stranách dá vyniknout designu stříbrný lem, zadní strana je naopak nehladká, nýbrž žebrovaná. Dotykový displej je rezistivní, jeho rozlišení je 320 × 480 bodů, dokáže zobrazit 256 tisíc barev. Samozřejmě nechybí akcelerometr.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Živé foto v pořadí druhého LG Androidu pořídili redaktoři amerického serveru Engadget

Přístroj je vybaven pro sítě druhé i třetí generace a zvládá rychlá data HSDPA s maximální rychlostí 7,2 Mb/s. Nechybí Bluetooth 2.1 s A2DP, budoucí majitelé GT540 se budou moct připojit ještě pomocí Wi-Fi. Propojení k počítači obstará microUSB port a dostatek kapacity pro soubory všeho druhu zase microSDHC slot. Kartu je možné mít až 32GB. LG neopomenulo do těla přístroje zakomponovat ani integrovanou GPS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG GT540 nabízí poměrně slušnou funkční výbavu, low-endové modely konkurence by se měly mít na pozoru

Ještě než pokročíme, vrátil bych se na chviličku k designu, který lehce připomíná siluety některých Walkmanů od Sony Ericssonů. Na rozdíl od nich má ale novinkové LG praktický 3,5mm jack konektor. Ale poslouchat můžete i FM rádio s RDS. Opomenout nesmíme ani 3MPx fotoaparát s automatickým ostřením, přisvětlovací dioda chybí.

 

Jelikož je přístroj postaven na platformě Googlu, můžeme počítat s integrovanými funkcemi jako Maps, YouTube, přístup na Gmail, Google Talk a další. Ale jelikož sociální sítě táhnou, integruje GT540 Swift i některé aplikace třetích stran. Jmenovitě sociální sítě jako jsou Facebook, Twitter a Bebo. Přístroj umí přehrávat DivX video a zvládá celou paletu nejrozšířenějších kodeků a formátů.

To je pro zatím vše, pokud nedojde k žádnému odkladu, dostane se nový přístroj na trh v dubnu. Cena zatím nebyla oznámena, předpokládáme ale, že LG si nechá zaplatit za design, a tak by se mohla pohybovat v rozmezí 7 až 8 tisíc korun.

Váš názor Další článek: Inbrics M1: ultratenký komunikátor s Androidem a QWERTY

Témata článku: LG, , , , , Swift, Želé, Robot, Pro +, Třípalcový displej, Zen, Pře, Zelený, Zeleň, Zelený robot,