LG KF750 Secret: pět mega v karbonu (test)

Z karbonu se vyrábí vozy Formule 1 a třeba také kryt nástupce modelu LG Shine. Korejci mu říkají Secret. Bude se vám líbit.

Fotoaparát s kvalitním videem

Pětimegapixelový fotoaparát se již u telefonů vyšší třídy stal standardem. Nemůže tedy chybět ani v novém LG. Naleznete ho na zadní straně telefonu. Pro fotografování tedy není nutné telefon vysouvat. Vzhledem k malé tloušťce ale chybí objektivu krytka. Jeho sklíčko je tak náchylné na poškrábání a také se na něm zachytávají otisky prstů. Před každým focením jej proto doporučuji přeleštit. Fotoaparát je vybaven automatickým zaostřováním. Za šera pomůže asistenční červené světlo a diodový blesk.
Klepněte pro větší obrázek
Objektiv fotoaparátu není chráněn, mohl by se poškrábat
Telefon se tedy při fotografování drží na šířku – může být vysunutý i zasunutý. Palec přesně dosedne na dvoupolohovou spoušť na pravém boku telefonu. Jako spoušť lze využít i potvrzovací střed klávesnice. Po jeho stisku telefon zaostří a poté scénu vyfotí.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hledáček a možnosti nastavení
Maximální rozlišení snímků je 2 592 × 1 944 bodů. Po celou dobu, kdy jsem měl telefon pro test k dispozici, nevysvitlo pořádně sluníčko. Nakonec se mi ale podařilo získat i snímky za dobrých světelných podmínek. Bohužel jejich kvalita se příliš nezlepšila. Fotoaparát spadá svými výkony do průměru. Na okrajích trpí snímky neostrostí, s úbytkem světla jsou velmi zašuměné. Automatika si s vyvážením bílé poradí vcelku spolehlivě. Díky autofocusu fotoaparát zvládá i makro snímky.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové snímky pořízené LG KF750 Secret
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
S makrem si fotoaparát poradí obstojně • text je čitelný
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Digitální zoom má velký rozsah • snímky jsou interpolovány do plného rozlišení
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nastavení fotoaparátu nemá na noční snímky žádný vliv
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Účinnost diodového blesku mohla být lepší
Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát umí vytvářet i panoramatické snímky
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kompenzaci expozice lze uživatelsky upravit
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka všech jedenácti barevných efektů
Nabídka nastavení fotoaparátu je velmi obsáhlá. Nastavit si můžete velikost a kvalitu snímků, citlivost ISO, vyvážení bílé, kompenzaci expozice apod. U ostření lze zvolit rozpoznávání obličeje nebo zcela manuální režim, kdy zaostřujete pomocí směrů navigační klávesy. K dispozici je jedenáct barevných efektů, samospoušť i šest scénických režimů jako např. sport, oslava, pláž a portrét. Digitální zoom dopočítává snímky do plného rozlišení. Využít lze režim panoramatické fotografie, sekvence snímků nebo hudebního videoklipu. Jedná se o vytvoření videa ve formátu MP4 s prezentací maximálně 15 snímků, při které hraje vybraná hudba.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Správce souborů • výpis a zobrazení fotografií
Ve fotogalerii se snímky díky polohovému senzoru automaticky otáčejí podle polohy telefonu. Abyste si tedy prohlédli fotku přes celý displej, stačí telefon naklonit o devadesát stupňů. Automatická prezentace snímků samozřejmě nechybí. Díky standardu PictBridge snímky také snadno vytisknete bez použití počítače.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prohlížení a editace fotek
Telefon zvládá také natáčení videozáznamů ve formátu AVI v rozlišení až 640 × 480 bodů s 30 snímky za sekundu. Jejich délka je omezena na 120 minut. Dále můžete v QVGA rozlišení natáčet zrychlené nebo zpomalené video se 120 snímky za sekundu. Při natáčení lze využít digitální zoom nebo diodu pro přisvětlení snímané scény.
 
Ukázková videa pořízená LG KF750 Secret:

Filtruje hovory

LG KF750 Secret si kromě sítí GSM (900/1800/1900 MHz) poradí i se sítěmi UMTS na frekvenci 2100 MHz. Telefonní seznam uspokojí i náročnější uživatele. Pojme tisíc vícepoložkových kontaktů. Ke každému kontaktu si lze uložit pět telefonních čísel, dva e-maily, poznámku, poštovní adresu domů i do firmy a datum narození. Nechybí možnost zatřídění kontaktu do skupin, přiřazení obrázku a vyzváněcí melodie. V telefonním seznamu se mohou zobrazovat kontakty z paměti telefonu i paměťové karty současně. Záleží na nastavení v nabídce.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefonní seznam a práci s kontakty zvládá LG KF750 Secret velmi dobře
Telefon nabízí sedm vyzváněcích profilů včetně profilu do letadla. Možnosti nastavení jsou velmi široké. Oddělená hlasitost vyzvánění a upozornění na zprávu jako u LG KC550 ale chybí. Všechny zvuky lze nahradit vlastními melodiemi, které do telefonu dohrajete. Telefon zvládne zvonit a vibrovat současně. Při hovoru můžete využít hlasité handsfree, lze jej také nahrávat. Povedené filtrování hovorů umožňuje určit, které skupiny volajících se nedovolají. Hlasové vytáčení ale chybí.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Skupiny volajících • výběr a editace vyzváněcího profilu

Témata článku: LG, , , LG KC550, LG KF600, LG KF750 Secret, Sony Ericsson C902, Rezonance, Velký rozsah, Mega +, Sec, Měření času, Mega, Tenký design, Běžné video, Marketingový tahák, Tenká konstrukce, Oslava, Běžný formát, Maximální délka, Karbon, Hodnotný materiál, Vybraná hudba, Potvrzovací tlačítko, Test