LG KG320S: kladivo na střízlíky (test)

Víte, co dostanete skřížením ultratenkých telefonů se špičkovým designem čokoládového LG KG800? Jednoduchou odpovědí je LG KG320S vybavené bezdrátovým Bluetooth, velkou vnitřní pamětí, rychlými přenosy dat pomocí USB Mass Storage ale především příznivou cenou, s kterou se z něj v předvánočních bojích stane velmi žádané zboží.

Rychlé odkazy

 • parametry telefonu v katalogu mobilů
 • fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klíčové vlastnosti

  • USB Mass Storage
  • tenký profil
  • originální design
  • kožené pouzdro
  • Bluetooth
  • 128 MB vestavěné paměti

Hlavní nedostatky

  • pomalejší reakce (především při psaní se slovníkem T9)
  • velmi omezená kapacita vestavěného kalendáře
  • omezená délka hlasových poznámek
  • slabá kvalita fotografií

LG KG320S: ve zkratce
cena 5 698 Kč
rozměry 96 × 46 × 10 mm
hmotnost 74 g
displej aktivní, TFT, 176 × 220 bodů, 28 × 35 mm, 262 tisíc barev
udávaná výdrž až 200 h (pohotovost), 138 min (hovor)
komunikace Bluetooth, USB kabel, GPRS (třída 10)
paměť vnitřní 128 MB
operační systém ne
adresář 1 000 jmen, vícepoložkový, vyhledávání postupným psaním
vyzvánění polyfonní, MP3
zprávy SMS (150), T9 nezkracuje, MMS, e-mail
multimédia Java, MP3 přehrávač

LG KG320S v Katalogu mobilů

Průkopník série KG, stylový slider KG800, je už jen svojí cenou určen omezenému množství uživatelů. Předpokladem úspěchu mobilního výrobce je ale schopnost připravit pro každou skupinu uživatelů model, který si najde co nejvíce příznivců. Z čokoládových výšin se tedy LG snáší blíže k zemi a na trh uvádí novinku s označením KG320S.

Nedejte na první dojem

Poprvé jsme se s tenkou kreditkou setkali už letos na jaře na veletrhu CeBIT. Podívám-li se na výčet funkcí, pak KG320S neobsahuje žádnou položku, která by mě výrazněji zvedla ze židle. Velikostí 96 × 46 × 10 mm a váhou 74 g se LG řadí jednoznačně mezi nejmenší telefony na trhu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon v obalu • přední pohled • pohled zezadu

První slova, která jsem pronesl po vybalení telefonu z krabice zněla asi následovně: „proboha“. Co se designu týče, mám jednoznačně jinou krevní skupinu. Váš názor může, ale nemusí být jiný – to je věcí každého. Po delší době ale musím říci, že se podivný vzhled KG320S usadil a už mi nedělá takové problémy. Velkou zásluhu na tom nese žiletkový profil, který je dnes v kurzu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Držení v ruce • velikostní srovnání s platební kartou

Jak v profilu, tak po obvodu se LG snaží nevystupovat nad úroveň povrchu zbytečnými prvky. Nutno podotknout, že až na okolí vestavěného fotoaparátu se to modelu KG320S daří výborně. Čelní plocha je rozdělena na dvě (přibližné) poloviny, z nichž jednu tvoří displej s černým více než půlcentimetrovým okrajem a druhou překvapivě pohodlná klávesnice. Celá přední část je olemována úzkým proužkem stříbrné barvy.

Placka ze všech úhlů

S tlačítky po stranách si LG příliš nevyhrálo. Jediným ovládacím prvkem umístěným mimo čelo je proto na pravém boku položená klávesa spouštějící multimediální funkce MP3 přehrávače, fotoaparátu a vestavěné videokamery. Otvor reproduktoru pro vyzvánění a krytku společného konektoru pro připojení sluchátek, datového kabelu a nabíječky najdete na straně protější.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG KG320S ze všech stran

Trochu netradiční je pohled zezadu. V horní části se nachází srdce vestavěného fotoaparátu – 1,23 megapixelová čočka se čtyřnásobným digitálním zoomem, miniaturním zrcadlem pro snímání autoportrétů uživatele a přisvětlovací diodou. Všechna fotomechanika je chráněna posuvnou plastovou krytkou. Spodní díl tvoří plast chránící vestavěnou baterii.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pohled zezadu • krytka baterie • krytka fotoaparátu • zadní strana v pouzdře

V balení KG320S obsahuje akumulátor typu Li-Ion s kapacitou 600 mAh. I s touto baterií by měl podle společnosti LG telefon vydržet až 200 hodin v pohotovostním režimu a 138 minut nepřetržitého hovoru. Neslouží-li vám telefon jen jako módní doplněk a používáte jej minimálně na hovory a textovou komunikaci, je osm dní utopická hodnota a po dvou, třech dnech jej chtě nechtě budete muset připojit ke zdroji elektřiny.


V následující kapitole se podíváme na klávesnici, displej a prostředí telefonu

Témata článku: LG, , , LG KG800 Chocolate, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Sony Ericsson Z550i, Str, Vyfocený snímek, Stisknutí levého, Čtyřnásobný zoom, Vteřina, Třetí varianta, Plusový bod, Test, Omezená kapacita, Opačná strana, Stejné zpracování, Snímaná scéna, Následující kapitola