LG KG800: smlsněte si na čokoládě (test)

LG KG800, neboli Chocolate, je unikátní mobil, se kterým letos výrobce plánuje získat silnější pozici na trhu. Čokoláda se stala hitem již v několika zemích a získala mnoho prestižních ocenění. Má šanci na úspěch i u nás? Styl mu nikdo neupře, ale se svou funkční výbavou se mezi elitu nepropracuje. Video!

Rychlé odkazy

 • fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Je to asi měsíc, co se LG slavnostně představilo se svým letošním hitem, tenkým sliderem KG800. Pokud vám označení KG800 příliš mnoho neřekne, snad napovím zmínkou o „Chocolate“. Už jste doma? Ano, KG800 je ona černá stylovka, na kterou bude společnost LG v letošním roce hodně sázet.

LG KG800: ve zkratce
cena 10 999 Kč
rozměry 95 × 48 × 15,2 mm
hmotnost 83 g
displej 176 × 220 bodů, aktivní, 262 tisíc barev
udávaná výdrž až 200 h (pohotovost), 200 min (hovor)
komunikace Bluetooth, systémový konektor, GPRS (třída 10)
paměť 128 MB
operační systém ne
adresář sdílená, vícepoložkový, vyhledávání postupným psaním
vyzvánění polyfonní, MP3
zprávy SMS (sdílená), T9 nezkracuje, MMS, e-mail
multimédia Java, MP3 přehrávač

A první úspěchy se již dostavily. Ještě před svým uvedením na evropský trh se stala „čokoláda“ ve své domovině, Jižní Koreji, jedním z nejprodávanějších mobilních telefonů během velmi krátké doby. Stejného ocenění se mu dostalo i v Británii, kde se, i když s významným přičiněním mobilních operátorů, během tří dnů vyšvihnul na čelo žebříčku prodávanosti.

Sběrač otisků

Stále se nemohu zbavit prvního dojmu. Stylový telefon s opravdu netradičním zpracováním klávesnice a slušivým červeným podsvětlením klávesnice. Škoda jen povrchového provedení, na němž je i sebemenší otisk prstu okamžitě patrný.

   
Oficiální snímky

Po stránce konstrukční je KG800 zpracován na výbornou. Nosím jej u sebe již delší dobu a telefon stále drží, jako bych jej právě vybalil z krabice. A to se s ním opravdu nemazlím. Při otevírání klade „čokoláda“ větší odpor, na druhou stranu jste po překonání odměněni ukázkovým zaseknutím v krajní poloze. Abyste telefon dostali zpět do původního stavu, je třeba jej zase o více než polovinu zasunout, o zbytek se postará pružinka sama.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG KG800

Otevřít mobil lze jednoduše zatlačením na spodní hranu nebo plochu pod displejem. Telefon stačí kousek povysunout, do krajní polohy mu následně pomůže pružinka. Zavírání je však kvůli dotykové klávesnici trochu problematické. Pokud opřete prst o klávesnici a budete telefon zavírat pohybem k sobě, určitě se nechtě proklikáte minimálně dvěma dalšími nabídkami. V tomto případě dám jedinou radu – zavírejte telefon zatlačením na horní hranu čelní části. Jedině tak jej zavřete, aniž byste nevědomky způsobili chaos v menu a navíc se vyhnete zbytečným otiskům na čelní části.

Prcek do kapsy

Rozměry 95 × 48 × 15,2 mm i hmotnost 83 g řadí LG jednoznačně mezi mobilní „prcky“ a nemusíte se jej bát nosit ani v kapse přiléhavých džínů. Čelní strana je dokonale plochá, nepatrně vystupuje jen stříbrný lem směrového tlačítka uprostřed pod displejem. Numerická klávesnice je na rozdíl od funkčních dotykových kláves mírně zapuštěna pod okraj.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z profilu se téměř ztrácí • v ruce

Funkčními tlačítky jsou vybaveny i strany telefonu. Vpravo najdete konektor pro připojení sluchátek, nabíječky a USB kabelu. Spustíte zde také aplikaci pro snímání fotografií a videozáznamů, ukončíte hovor nebo telefon úplně vypnete. Levá strana je vyhrazena pro tlačítko ovládání hlasitosti. Zezadu je zavřený telefon trochu nudný a kromě baterie zde nenajdete nic zvláštního. Po otevření na horní straně telefonu vykoukne čočka fotoaparátu, zrcátko a drobná osvětlovací dioda.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ze všech úhlů pohledu • detail konektoru pro sluchátka

Standardně je spolu s KG800 dodávána baterie typu Li-Pol o kapacitě 800 mAh. Podle oficiálních údajů výrobce tato baterie vydrží až 200 hodin v pohotovostním režimu nebo 200 minut nepřetržitého hovoru. Pokud s „elgéčkem“ nepracujete v jednom kuse, vydží klidně i pět dnů. Při častějším používání se výdrž samozřejmě snižuje. Dobíjení baterie zabere asi 3 – 4 hodiny.


V následující kapitole najdete podrobnosti o klávesnici, displeji, možnostech hovorů a telefonním seznamu

Témata článku: LG, , , LG KG800 Chocolate, Samsung E900, Vestavěný kalendář, Pohodlný způsob, Test, Zaběhlý standard