LG Optimus 3D Max: třetí rozměr pokračuje

Další 3D mobil od LG přinese dual-core s taktem 1,2 GHz. Krom natáčení budete moci navíc trojrozměrné video v telefonu ihned upravovat.

LG poodhalilo novinky, na které můžeme těšit na letošním veletrhu v Barceloně. Vedle tří designových smartphonů řady L-Style můžeme počítat s dalším dobře vybaveným kouskem. Podle očekávání se totiž na nadcházejícím mobilním veletrhu dočkáme nástupce prvního 3D telefonu LG Optimus 3D. Hned na začátku je nutno podotknout, že změn nebude tolik, kolik bychom si představovali. Nový název bude znít LG Optimus 3D Max. V Jižní Koreji by se pak s menšími hardwarovými obměnami měl prodávat pod názvem LG Optimus 3D Cube.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ačkoliv LG pro tento rok představilo novou (hranatou) designovou strategii nazvanou L-Style, vychází tento model stále ze vzhledu loňských kulatějších předchůdců. Z letošní koncepce přejal alespoň nízkou tloušťkou, v tomto případě se jedná o 9,6 mm. Celkové rozměry jsou 127 × 67 × 9,6 mm a hmotnost 148 gramů. Telefon byl osazen kapacitním LCD displejem s úhlopříčkou 4,3 palce, který dokáže zobrazit 3D efekt, aniž byste potřebovali speciální brýle. Displej je chráněn tvrzeným sklem Gorilla Glass 2 a jeho rozlišení činí 480 × 800 pixelů.

Zatím Gingerbread

Tato novinka ve svém nitru, stejně jako předchůdce Optimus 3D, schovává dvoujádrový procesor TI OMAP 4430. Tentokrát je ale každé jádro taktováno na 1,2 GHz. S výkonem bude pomáhat grafický čip PowerVR SGX540. RAM paměť zde dosahuje 1 GB. Vnitřní paměť bude činit 8 GB s možností rozšíření o microSD kartu (max. 32 GB). Jak to tak u LG bývá, mírným zklamáním je opět verze operačního systému Android, se kterou se bude Optimus 3D Max dodávat. Jedná se totiž stále o starší verzi 2.3.7, nicméně upgrade na nový Ice Cream Sandwich 4.0 je přislíben v blízké době po uvedení na trh.

Klepněte pro větší obrázek

Telefon bude fungovat ve všech čtyřech pásmech GSM sítě. Samozřejmě nechybí podpora rychlých datových toků (HSDPA až 21 Mb/s, HSUPA až 5,76 Mb/s) V této souvislosti můžeme dále zmínit, že telefon podporuje bezdrátové připojení přes Wi-Fi (b/g/n), technologii Bluetooth 2.1 + EDR, a také technologii pro bezkontaktní platby NFC. Znovu se dočkáme dvou hlavních 5Mpx fotoaparátů pro natáčení 3D videa a zachycení momentek ze života. Fotoaparátu nebude chybět autofokus ani přisvětlovací LED dioda. 3D video bude možné natáčet v rozlišení 720p, pokud se rozhodnete natáčet pouze ve 2D, rozlišení se zvýší na 1 080p.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Telefon jako první umožní natočené 3D video upravit přímo ve vestavěném editoru. Dále bude Optimus 3D Max mj. obsahovat aplikaci HD Converter. Ta dokáže ve chvíli, kdy bude telefon připojen k televizi s vysokým rozlišením přes MHL, převést hry nebo aplikace s obyčejným rozlišením do HD rozlišení. Podobně bude fungovat také 3D Converter, který ve stejné situaci dokáže převést aplikace jako Google Earth nebo Google Maps do 3D.

Jak jsem již napsal v úvodu, v Jižní Koreji by se měl tento telefon prodávat jako LG Optimus 3D Cube. Oproti verzi pro zbytek světa by měl být mírně upravený. Ke změnám bude patřit jiný displej (Nova displej) nebo větší vnitřní paměť 16 GB. Obě varianty by se měly dodávat s baterií o kapacitě 1 520 mAh. Na trh by se tato novinka měla dostat v průběhu března. Prodejní cenu odhadujeme kolem 12 tisíc Kč. 

LG Optimus 3D Max
81 %
rozměry a hmotnost: 127 × 67 × 9,6 mm, 148 g
displej: 4,3'', kapacitní TFT LCD, 480 × 800, 217 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), WCDMA (čtyři pásma), GPRS, EDGE, HSPA (21,1|5,76 Mb/s)
konektivita: microUSB, MHL, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC, 3,5mm jack
paměť: uživatelská 8 000 MB, operační 1 024 MB RAM, baterie: 1 520 mAh
procesor: TI OMAP 4430 (2× Cortex-A9, 1 200 MHz, 45nm), PowerVR SGX540
operační systém: Android 2.3 (Gingerbread)
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video (1 920 × 1 080), autofocus, diodový blesk
cena: není v prodeji

Diskuze (7) Další článek: Apple loni prodal více iOS zařízení než počítačů Mac za 28 let

Témata článku: LG, , , LG Optimus, LG Optimus 3D, LG Optimus 3D Max, Speciální brýle, Rozměr,