LG Optimus Hub: korejský otazník [recenze]

V recenzi se podíváme na zoubek novému přírůstku rodiny smartphonů s Androidem, LG Optimus Hub. Obstojí v porovnání s konkurencí?
Kapitoly článku

V telefonu jsou předinstalovány standardní aplikace, bez kterých by se moderní smartphone neobešel. Webový prohlížeč, hodiny, kalendář, e-mailový klient, kalkulačka, Google mapy, aplikace pro zprávy a počasí, videopřehrávač, atd. Dedikované udělátka pro sjíždění sociálních sítí v telefonu nenajdete, jejich obstarání v řádu několika okamžiků není však díky Android marketu vůbec žádný problém.

Není pro paparazzi

Jak bych charakterizoval fotoaparát v LG Optimus Hub dvěma slovy? Mírné zklamání. Čip o rozlišení 5 Mpx produkuje podprůměrné momentky, jeho prostředí je pomalé a co vám bude pít krev nejvíce, je nemožnost vypnout zvuk jeho spouště. I přes nastavený tichý, či vibrační režim se toho otravného zvuku nezbavíte. Pakliže rádi fotíte inkognito, LG Hub pro vás nebude tím pravým nástrojem. Rovněž přisvětlovací dioda/blesk fotoaparátu úplně chybí, ve zhoršených podmínkách tak budete mít s focením o problém více. Výrobce ale naštěstí nezapomněl na automatické ostření, takže nějaké ty plusové body přeci jen fotoaparát LG Hub má.

Ukázkové fotografie v maximálním rozlišení: 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Natáčení videa je v případu LG Optimu Hub možné v maximálním rozlišení 640 × 480 bodů při 24 snímcích za sekundu, přičemž výsledek se nese v duchu fotografií – nikterak neurazí, ale v žádném případě také nenadchne. Inu, posuďte sami. Za zmínku ještě stojí, že výstupní formát videosouboru z LG Optimus Hub je .mp4.

Nevýrazný nástupce

LG Optimus Hub je smartphone pro nenáročné uživatele. Nabízí sice relativně novou verzi operačního systému Android, nicméně jeho procesor se s ní doslova pere a takřka vždy pro něj tento boj dopadá neslavně. Za cenu, za kterou se na tuzemském trhu nabízí, nemá v porovnání se svými konkurenty mnoho co nabídnout, spíše naopak. Hubu lze vyseknout opravdovou poklonu pouze za perfektní dílenské zpracování. Je to sice „plasťák“, leč pazvuky a skřípance na něm nepocítíte.


LG Optimus Hub. Získal si vás?

Pakliže tedy hodláte pod stromeček zakoupit smartphone s cenou okolo 5 000 Kč, poohlédněte se spíše po cenově srovnatelné, leč mnohdy výkonově odlišné, konkurenci. A kdo, nebo spíš co jí představuje? Namátkou kupříkladu Sony Ericsson Xperia Mini, který ve všech ohledech LG Optimus Hub deklasuje. Určitou alternativu, pakliže byste chtěli být oddáni LG, skýtá model Optimus Sol, který je jen o málo dražší a nabízí nesrovnatelnou hardwarovou výbavu.

Témata článku: LG, , , , , LG Optimus, LG Optimus Hub, LG Optimus One, LG Optimus Sol, Sony Ericsson Xperia mini, Síťová nabíječka, Nový lg, Tmavý odstín, Sjíždění, Dedikované tlačítko, Zmírnění, Inkognito, Integrované GPS, Hub, Hřebíček, Dobíjecí microusb, Abecední seznam, Otazník, Střední část, Pomalý procesor,