LG Optimus Vu dostane čtyřjádro a půjde do Evropy

Původně jen pro Korejce, nyní pro celý svět. Tabletofon LG Optimus Vu dostane čtyřjádrový procesor a novější verzi Androidu.

Když jsme si na veletrhu v Barceloně prohlíželi tabletofon LG Optimus Vu, bylo to s dodatkem, že tento přístroj je určen pouze pro Koreu a k nám se nepodívá. Teď je ale všechno jinak. LG cítí, že zařízením na pomezí mezi smartphonem a tabletem se začíná dařit a chce mít proto svého globálního zástupce i v této kategorii. V domovské Koreji prodal výrobce už půl milionu minitabletů Optimus Vu. Než se ale dostanou na evropský a další světové trhy, musí projít hardwarovým faceliftem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

LG si je vědomo blížícího se uvedení druhé generace Samsungu Galaxy Note, který podle všeho bude mít nejvyšší možnou výbavu včetně čtyřjádrového procesoru. Proto i Optimus Vu dostane nově namísto dvoujádra čtyřjádrový procesor. Pohánět ho bude čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra 3, který nahradí dvoujádrový procesor od Qualcommu. Novinka přijde do prodeje s aktualizovanou verzí aplikací pro vytváření poznámek QuickMemo a Notebook.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Zbylé parametry zůstanou beze změny. Připomeňme, že LG Optimus Vu nabídne IPS displej s úhlopříčkou pět palců, rozlišením 1 024 × 768 bodů a netypickým poměrem stran 4 : 3. Interní paměť disponuje kapacitou 32 GB, operační paměť RAM nabízí prostor 1 GB. K fotografování slouží 8Mpx snímač. Rozměry tabletofonu činí 140 × 90,4 × 8,5 mm a váží 168 gramů.

LG Optimus Vu bude pro některé trhy vybaven LTE modulem a všechna zařízení budou pracovat s operačním systémem Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. LG Optimus Vu se na vybraných trzích v Evropě, Asii, Blízkém východě, Africe a Jižní Americe objeví už v září. V Česku se teď vyjednává partner, který by nové zařízení prodával. Cenu zatím neznáme.

Diskuze (7) Další článek: Asus PadFone: tři v jednom [recenze]

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus Vu, Samsung Galaxy Note, DOS,