LG Optimus Vu: tento tabletofon zůstane v Koreji

LG představilo svou vlastní variantu chytrého náčrtníku. Zařízení mezi tabletem a smartphonem se jmenuje LG Optimus Vu a do Evropy se zatím nedostane.

LG přesně týden před zahájením veletrhu MWC v Barceloně představuje vlastní chytré zařízení na pomezí smartphonu a tabletu. Nový tabletofon se jmenuje LG Optimus Vu a z jeho výskytu na evropském trhu se prozatím těšit nemůžeme, výrobce ohlásil jeho dostupnost pouze pro domovskou Jižní Koreu.

LG pobralo část inspirace u svého korejského rivala Samsungu a rozhodlo se, že také vyrobí svůj vlastní tabletofon. Tato zařízení charakterizuje úhlopříčka displeje kolem pěti palců, patří sem například Samsung Galaxy Note nebo Dell Streak 5 Mini. Také LG si pro Optimus Vu vybralo diagonální délku displeje přesně pět palců.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Poměr stran displeje je 4 : 3, což je formát praktický například na čtení nebo fotografování, méně už na promítání širokoúhlých filmů. Optimus Vu má ale dostatečné rozlišení 1 024 × 768 bodů. Displej je dotykový, vyrobený technologií IPS. K tabletofonu se bude dodávat speciální stylus (tzv. Rubberdium Pen), který poslouží ke kreslení grafických poznámek na displeji.

Kde je ruská zmrzlina?

Co do vzhledu se zařízení inspirovalo již prodávaným smartphonem LG Prada 3.0, kostrou 8,5 mm útlého těla je opět masivní kovový rám na vrchní i spodní hraně s oválným profilem. Čtveřice ovládacích senzorů pod displejem napovídá přítomnost operačního systému Android, co ale v době, kdy jiní výrobci pilně ohlašují verzi Ice Cream Sandwich, zarazí, je Android 2.3 Gingerbread. LG zřejmě zatím stále nedokázalo najít potřebnou formuli, jak udržet své přístroje softwarově aktuální.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jedním z důvodů, proč se Optimus Vu zatím nepodívá do Evropy, je jeho zaměření na sítě LTE. Ty může na starém kontinentu využívat zatím jen několik zemí, a to většinou jen v pilotním testovacím provozu. Přesto LG slíbilo, že novinku přiveze na evropský veletrh do Barcelony ukázat. Firma se má čím chlubit, Optimus Vu bude (alespoň na nějakou dobu) nejtenčím LTE smartphonem na světě.

Hlavní technické parametry LG Optimus Vu:

  • čipset: 1,5GHz dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8660
  • displej: 5palcový IPS s rozlišením 1 024 × 768 a poměrem stran 4 : 3
  • paměť: 32 GB flash a 1 GB RAM
  • fotoaparát: 8MPx s autofokusem a LED bleskem, přední 1,3MPx kamerka
  • operační systém: Android 2.3 Gingerbread
  • baterie: 2 080 mAh
  • rozměry: 140 × 90 × 8,5 mm
Diskuze (3) Další článek: ZTE přiveze do Barcelony dva nové LTE smartphony

Témata článku: LG, , , LG Optimus, LG Optimus Vu, LG Prada 3.0, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, T Tablet, Rubber, Zmrzlina, Tabletofon, Prodávaný smartphone, Tab, Evropský veletrh, Dostatečné rozlišení,