LG se vrací k výrobě tabletů, nový G Pad ukáže na IFA

LG vyrobilo multimediální tablet naposled před dvěma lety. Šlo o devítipalcový LG Optimus Pad, který se ovšem na trhu nedokázal příliš prosadit a do některých zemí (včetně ČR) se oficiální cestou ani nepodíval. LG od té doby na tablety tak trochu zanevřelo, nyní se ale k jejich výrobě vrací. Impulsem je mimo jiné stále narůstající podíl Androidu, který zabírá už více než dvě třetiny trhu tabletů. Video s teaserem na nový model LG G Pad 8.3 zveřejnil jihokorejský výrobce na svém YouTube kanálu.

Nový tablet bude mít, jak je z názvu patrné, displej o velikosti úhlopříčky 8,3 palce. LG nebude šetřit a osadí rovnou FullHD IPS panel s rozlišením 1 920 × 1 080 bodů. Srdcem bude čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 600 zatím neznámého taktu, o plynulý chod aplikací se postará také bohatá operační paměť s kapacitou 2 GB. Tablet se bude vyrábět v provedení jen s Wi-Fi (bez 3G/LTE modulu), nebo s Wi-Fi a 3G/LTE. S tabletem ale pravděpodobně nepůjde klasicky telefonovat, SIM karta operátora poslouží jen pro datové přenosy. Tablet LG G Pad 8.3 by si mohl odbýt svou premiéru příští týden na veletrhu IFA v Berlíně.

Diskuze (4) Další článek: Nový top model Alcatel One Touch Idol X se začne prodávat v říjnu

Témata článku: LG, , , , LG G Pad 10.1, LG G Pad 7.0, LG G Pad 8.0, LG G Pad 8.3, LG G Pad II 10.1, LG G Pad II 8.0, LG G Pad II 8.3, LG G Pad X 8.0, LG Optimus, LG Optimus Pad, Nov, Úkaz, Pad, Tab,