LG učí, jak pracovat s otočným displejem. Wing a jeho tři různé podoby

Neobvyklá konstrukce umožňuje neobvyklé využití. LG Wing s druhým vytáčecím displejem získává doplňkovou zobrazovací plochu, která se hodí v různých situacích. Každá aplikace s ní ale pracuje jinak, a tak LG vydává stručný návod, jak rozšířené zobrazení na smartphonu Wing co nejlépe využít.

Klepněte pro větší obrázek

Základem jsou dva módy. První „Basic Mode“, ve kterém je druhý displej zavřený a schovaný pod primární obrazovkou, asi není moc co objevovat. Takto se zařízením pracujete, jako by Wing byl obyčejný smartphone s jedním displejem. Po vytočení spodního displeje do boku o 90 ° se ovšem ocitnete v mnohem zajímavějším režimu, nazvaném „Swivel Mode“. Telefon získal tvar písmene „T“ a je jen na vás, do jaké pozice si jej natočíte.

Nerušené sledování videa

Pokud zůstaneme v poloze „T“, tedy telefon držíme za nohu (druhý displej), nad níž máme na šířku otočený první displej, nabízí se použití pro sledování videa nebo streamované televize. V noze potom máme například ovladače hlasitosti pro daný přehrávač, nebo třeba staženou notifikační roletu. Do sledovaného obrazu nezasahujeme, nic nás neruší. Funkce Grip Lock pak dokonce zamkne druhý menší displej a zobrazuje na něm pouze čas a datum.

Klepněte pro větší obrázek

Dvě aplikace

Máme dva displeje, nabízí se použití dvou na sobě nezávislých aplikací. Takových kombinací je nepřeberné množství, jedná se vlastně o podobu funkce Split Screen z běžných smartphonů s tím, že zde už je displej rozdělený. Je na každém uživateli, aby zvážil, které aplikaci dá prostor na hlavním 6,8palcovém panelu a která bude běžet na sekundární 3,9palcové obrazovce (tzv. „noze téčka“).

Jako příklad uvádí LG navigaci v automobilu a současně telefonování přes hlasité handsfree. Téčko je v tomto případě natočeno nohou do strany, hlavní displej s mapou je svisle a menší displej slouží k přijmutí hovoru. Tím nedochází k žádnému zásahu do navigace a nedojde ani k zakrytí mapy stavovým panelem pro hovor.

Klepněte pro větší obrázek

Další případ využití multitaskingu je sledování videa a současné psaní zpráv. Zde je přirozeným postavením klasické téčko s hlavním displejem na šířku. V noze se potom zobrazí klávesnice a komunikační okénko chatu. Speciálně navržený prohlížeč Naver Whale pro LG Wing umožňuje například sledování videa z YouTube a v sekundární obrazovce procházení dalších videí nebo psaní komentářů.

Gimbal nebo herní konzola

Netypická konstrukce najde uplatnění i při natáčení videa. Speciální režim v rámci fotoaparátu nazvaný Gimbal Motion Camera využívá šest pohybových senzorů v telefonu a přetvoří jej v gimbal. Zařízení budete držet za nohu, což už samo o sobě přispěje k větší stabilitě videa, a na sekundárním displeji se zobrazí známé gimbalové ovladače včetně joysticku a tlačítka Record.

Klepněte pro větší obrázek

Asi nejméně častou polohou bude tzv. „téčko vzhůru nohama“. I tak se dá ale telefon použít. Při hraní her jej budete držet za hlavní displej na šířku dole a svisle nad ním bude trčet noha s druhým displejem. Zde bude možné sledovat doplňkové informace ke hře nebo třeba přepis hlasového chatu v multiplayeru. Vždy bude záležet, jak si s netradiční konstrukcí vyhrají vývojáři jednotlivých aplikací. Jisté je, že možnosti LG Wing jsou opravdu široké.

LG Wing 5G
rozměry a hmotnost: 170 × 75 × 10,9 mm, 260 g
displej: 6,8", kapacitní OLED, 1 080 × 2 460, 395 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 765G (8× Kryo 475, 2 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
63 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (21) Další článek: BLESKmobil nafukuje datové balíčky, ceny zůstávají stejné

Témata článku: LG, , , , , , , , LG Wing 5G, Wing, Basic Mode, Aplikace, ? Displej, Konstrukce, Sledování videa, Grip, Noha, Téčko, LG U +, Vytočení, Multiplayer