LG ukáže na veletrhu CES výkonný tablet s Windows 8

LG v kategorii tabletů našlapovalo vždy velmi obezřetně, po loňském pokusu s androdiovým tabletem Optimus Pad na tuto platformu u tabletů prozatím zanevřelo. S příchodem nových Windows 8 ale jihokorejská společnost vidí další možnosti pro rozšíření svého tabletového portfolia a na veletrhu CES v Las Vegas proto představí hybridní zařízení LG Tab-Book H160.

Klepněte pro větší obrázek
LG Tab-Book H160 obsahuje výsuvnou klávesnici

Zařízení v sobě kombinuje přenositelnost tabletu a komfort ovládání notebooku. K tomu jistě napomůže pětiřadá klávesnice, jež je součástí vysouvací konstrukce tabletu. Samotná obrazovka bude na poměry tabletů prostornější, nabídne úhlopříčku 11,6 palce a bude samozřejmě obsahovat dotykovou vrstvu. Tloušťka zařízení i se zasunutou klávesnicí nepřesáhne 16 mm.

LG se chlubí výdrží tabletu až 12,5 hodiny, přitom výkonnostně nepůjde o žádné ořezávátko. Osazen je procesor Intel Core i5, jeho takt LG zatím neuvedlo. V konektivitě nebude scházet HDMI výstup, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB port a slot na paměťovou microSD kartu. Celé zařízení bude vážit slabě přes 1 kg.

Diskuze (7) Další článek: Windows Phone 7.8 také pro Samsungy řady Omnia

Témata článku: LG, , , LG Optimus Pad, Tab, Windows!, Veletrh CES, Win, Veletrh, , Tab S, Výkon, Úkaz, LG U +, Wind, Výkonný tablet,