LG ukazuje největší OLED na světě. Zavěsil ho na strop terminálu

LG patří mezi přední technologické společnosti a jak lépe se pochlubit novou technologií, než ji vystavit na odiv mnoha tisícům lidí. Jihokorejská společnost je specialistou na OLED panely, které používá v televizorech, ale také v mobilních zařízeních a nositelnostech. Největší prohnutý OLED panel na světě je aktuálně možné obdivovat uvnitř terminálu letiště Incheon v Soulu.

Klepněte pro větší obrázek

Rovnou dva tyto obří panely jsou instalovány u stropu budovy terminálu. Na upevnění spolupracovalo LG s francouzskou designérskou firmou Wilmotte & Associés. Každý panel sestává ze 140 zahnutých OLED obrazovek s úhlopříčkou 55 palců. Dohromady tak vznikla prohnutá konstrukce s rozměry 13 × 8 metrů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na gigantických obrazovkách běží videosekvence, které mají demonstrovat nejsilnější zbraně OLED panelů, což je zejména sytý barevný kontrast a vynikající podání černé barvy. Jak dlouho budou panely na letišti instalovány, není v tuto chvíli známo. Vzhledem k tomu, že Incheon je vstupní bránou do Jižní Koreje a OLED panely jsou výkladní skříní technologických schopností LG, asi je hned tak nesundají. Jakou propagací asi zareaguje největší rival Samsung?

Diskuze (4) Další článek: Královna obrazu v prodeji: Sony Xperia Z5 Premium se 4K displejem

Témata článku: LG, , , , , Termín, Barevný kontrast, Strop, Incheon, Úkaz, Vynikající podání, Největší oled, Str, LG U +, Terminál, Největší rival, Svět