LG uvedlo přenosnou čističku vzduchu. Vypadá jako reproduktor a ovládá se z mobilu

LG pokračuje v uvádění nových typů mobilních zařízení. Tím nejnovějším je přenosná čistička vzduchu LG PuriCare Mini. Na pohled byste si ji snadno spletli s Bluetooth reproduktorem na cesty, je totiž stejně velká, design je velmi podobný a dokonce má i poutko na přenášení.

Klepněte pro větší obrázek
Přenosnou čističkou si můžete zpříjemnit atmosféru na pracovišti. Na nesnesitelné kolegy ale bohužel nefunguje...

Funkce zařízení už se ale liší. Čistička nasává okolní vzduch, přefiltruje jej a ven vypouští čistý vzduch. Znečištění detekuje vestavěný senzor PM1.0, následně se aktivuje duální invertorový motor, který nasává vzduch rychlostí až 5 tisíc otáček za minutu. Vzduch uvnitř zařízení projde filtrem, který je schopen zachytit částice od velikosti 0,3 mikronu, a následně jej duální ventilátor vypouští zase do okolí.

Čistší vzduch v autě i na pracovišti

Zařízení je malé, má zhruba velikost půllitrové láhve, a tak se hodí k čištění vzduchu v menších uzavřených prostorech, např. v autě, menší kanceláři nebo v okolí dětské postýlky. LG uvádí, že k vyčištění vzduchu v polovině interiéru auta stačí 10 minut. Na jedno nabití může při plném výkonu běžet až dvě hodiny. Filtr je potřeba vyměnit po 2 tisících hodin provozu a alespoň jednou za půl roku.

Také nová mini čistička vzduchu patří do rodiny chytrých domácích spotřebičů LG ThinQ. Znamená to, že ji můžete ovládat ze smartphonu přes Bluetooth pomocí stejnojmenné aplikace, která je ke stažení zdarma pro Android a iOS. Aplikace ukazuje úroveň nabití, stav filtru a můžete pomocí ní měnit výkon čističky. LG PuriCare Mini je přednostně určena pro trhy v Asii a Severní Americe, cenu výrobce teprve upřesní.

Diskuze (9) Další článek: Samsung má odvážné plány. Příští rok chce prodat až šest milionů skládaček

Témata článku: LG, , , , , , Zařízení, Nabití, Severní, MOBI, Čistička vzduchu, Reproduktor, Filtr, Čistička, LG U +, Android a IOS, Asie, Severní Amerika, PuriCare, Vzduch, Mobil, Jak, Ventilátor