LG V20 jde do prodeje na prvních trzích. Evropa musí počkat

Nejnovější vlajkový model LG V20 jihokorejské smartphonové dvojky míří na pulty prodejen. Zatím jen v domovské zemi výrobce, následované „klíčovými trhy“. Těmi jsou podle LG Severní a Jižní Amerika, Asie a Blízký východ. Evropu výrobce zatím nezmiňuje a LG V20 se zatím nezobrazuje ani na stránkách LG. Podle nového uspořádání spadá česká sekce mobilní divize LG pod Polsko.

Klepněte pro větší obrázek
Matnou černou barvou může LG V20 konkurovat iPhonu 7 Plus

Nechceme být špatnými proroky a snad se nebude opakovat situace s LG G5. Vlajkový model letošního jara nabíral v uvedení na trh několikaměsíční zpoždění, až se nakonec ve volné distribuci vůbec neobjevil a v omezené míře jej u nás nabízí (na vyžádání) pouze T-Mobile a několik e-shopů. U LG V20 by to byla velká škoda, protože smartphone obsahuje mnoho unikátních technologií, které konkurence zatím nenabízí.

Cena okolo 20 tisíc

LG V20 je špičkový multimediální smartphone, který se zaměřuje na kvalitu zobrazení, zvuku, fotografie a videa. Hlavní 5,7palcový 2K IPS panel doplňuje sekundární notifikační displejový proužek. Osazen byl 32bitový Hi-Fi Quad DAC audio převodník Sabre ES9218 od společnosti ESS. Mikrofony mají umožnit nahrávání zvuku v HD kvalitě. Natáčení videa usnadní elektronický stabilizátor obrazu (EIS) Steady Record 2.0 od Qualcommu společně s digitálním stabilizátorem (DIS) při postprocesingu.

Cenu smartphonu výrobce oznámí pro každý trh zvlášť. K dispozici je zatím jihokorejská cenovka, která se po přepočtu šplhá ke 20 tisícům korun (cca 19 700 Kč). Novinka je tedy naceněna zhruba stejně jako předchozí vlajkový model LG G5 a jako většina konkurenčních modelů nejvyšší třídy.

 

Diskuze (18) Další článek: YouTube Go: Google umožní ukládat videa do telefonu a posílat je přes Bluetooth

Témata článku: LG, , , , , , LG G5, LG G5 SE, LG V20, Několikaměsíční zpoždění, Klíčový trh, Evropa, Blízký východ, Jižní Amerika, Velká škoda, Hi-fi Quad DAC, Konkurenční model, Quad DAC, Prodej, Pro +,