LG Velvet podporuje aktivní stylus. Můžete použít jakékoli pero s AES technologií

Tato vlastnost LG Velvet nebyla nikdy zmiňovaná jako klíčová, ale ve spojitosti s doplňkovým krytem a druhým displejem Dual Screen, který můžete k telefonu dokoupit, už logiku dává. Je to podpora aktivního stylusu, konkrétně technologie AES (Active Electrostatic) od Wacomu. Stejné řešení používá například Samsung u svých modelů z řady Galaxy Note.

Trochu kuriózní je, že s telefonem LG Velvet (ale ani s rozšířeným balením Dual Screen) stylus nedostanete. Musíte si tak pořídit dotykové pero zvlášť. Cena aktivního stylusu s AES technologií se pohybuje většinou okolo tisíce korun. Na druhou stranu je rozumné, že LG nedává automaticky pero přímo s telefonem, protože by se tak zbytečně navyšovala cena balení a mnoho uživatelů by jej třeba vůbec nevyužilo.

Pero dává smysl zejména s Dual Screenem, kdy na jedné polovině zařízení můžete sledovat zdroj informací (například odborný text, video, prezentaci), na druhou polovinu si můžete psát ručně poznámky. K tomu slouží předinstalovaná aplikace QMemo+, kde můžete psát nebo využívat pokročilejší metody kreslení a kaligrafie. LG Velvet je v prodeji na českém trhu aktuálně za 15 tisíc korun, samostatně prodávaný kryt s druhým displejem stojí zhruba 5 tisíc.

Diskuze (6) Další článek: Facebook dělá první kroky ke sloučení Instagramu s Messengerem

Témata článku: LG, , , , , , , , LG Velvet, AES, QMemo +, Podpor, Wacom,