LG znovu dává šanci čistému Androidu. Q9 One má vyšší odolnost a lepší zvuk

LG tradičně před startem významného veletrhu představuje novinky, které v jeho portfoliu nestojí úplně nejvýš, aby na samotné akci nekradly pozornost vlajkovým modelům. Řada Q střední třídy u LG už loni poodskočila v číslování vlajkové G sérii o jedničku, takže nyní tu máme nový model LG Q9 One, aniž by bylo představeno LG G8 ThinQ.

Klepněte pro větší obrázek

Nutno dodat, že LG některé modely ponechává pouze pro domácí jihokorejský trh a aby těch zmatků okolo značení nebylo málo – tento model je v podstatě přečíslované LG G7 One z loňského veletrhu IFA. LG Q9 One je zástupcem vyšší střední třídy, který sází na dva roky starý (tehdy vlajkový) čipset Snapdragon 835, 4 + 64 GB paměti, 6,1palcový protáhlý 2K displej a pouze jednočočkový zadní 16Mpx fotoaparát.

První pohled na příbuzný model LG G7 One z veletrhu IFA 2018:

Příjemnou tradicí i u nižších modelů LG se stala odolnost proti vodě a prachu (zde IP68) a dokonce i americký armádní standard 810G. Ačkoli na pohled telefon není nijak zvlášť obrněný, měl by vydržet i hrubší zacházení. Baterie má průměrnou kapacitu 3 000 mAh. Zachován zůstal 3,5mm jack a lepší zvuk, než je standard této kategorie, má zajistit čtverný 32bitový DAC převodník.

Klepněte pro větší obrázek

Jak už název napovídá, telefon pracuje s čistým Androidem 9 Pie a je zařazen do programu Android One, což má přinést rychlejší bezpečnostní i funkční aktualizace než u modelů s vlastní nadstavbou LG. Novinka se v těchto dnech začíná prodávat v modré barvě na korejském trhu za cenu v přepočtu okolo 13 tisíc korun.

Diskuze (15) Další článek: Nubia v Barceloně opět ukáže Alphu na zápěstí a prozradí datum zahájení prodejů

Témata článku: LG, , , , , , , , , Vysoká odolnost, Dobrý zvuk, Zvuk, Odolnost, Model,