Linshof: 8 hran, 3 operační systémy a 144 GB paměti

Luxusní provedení, neotřelý design, špičková výbava a volba ze tří operačních systémů. Neznámá značka Linshof o sobě dává vědět.

Rakousko-německá firma Linshof v Číně vyrobí smartphone i8 a „Performance Tablet“, které rozhodně nezapadnou do běžné konfekce. Start prodeje je naplánovaný na jaro 2015. Oba přístroje se budou vymykat nejen designem, ale také hardwarovou a softwarovou výbavou. Ta se u obou přístrojů v mnoha bodech shoduje. Základem je neznámé „osmijádro“ s vysokou frekvencí 2,1 GHz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Toto jsou specifikace, které Linshof zveřejnil. Podrobnosti chybí, to co známe, tak se shoduje až na displej, baterii a cenu. Fotoaparát dodá Sony, kvalita je tedy zaručená.

Zajímavé jsou údaje o paměti, nebo spíše pamětech. Operační paměť 3 GB patří k současné špičce, příští rok už budeme šplhat o gigabajt výše. Telefon bude mít dvě verze, jedna dostane úložiště 80 GB, druhá 144 GB, tablet se bude muset spokojit s tou menší. Netypické hodnoty jsou způsobené tím, že jde o kombinaci menší a rychlejší NAND paměti a běžné flash paměti, která je při zápisu a čtení pomalejší, ale zato má větší kapacitu. Slot na microSD chybí, ale troufnu si tvrdit, že při slíbené kapacitě ani nebude potřeba.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Linshof i8
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekLinshof Performance Tablet

Nuda to není ani v otázce operačního systému. Vybrat si můžete mezi čistým Androidem 5.0 Lollipop, Lollipopem s nadstavbou Linshof UI a blíže neurčený Linux.

Když to shrnu, máme zde zcela neznámou značku, ale také originální design, špičkovou výbavu a zajímavé softwarové možnosti. Čekali byste také vysokou cenu? Cenovky jsou stanovené na 360 resp. 380 dolarů, tedy asi 8 000 resp. 8 500 Kč. To rozhodně není mnoho. Máte zájem? Dejte o tom výrobci vědět.

Diskuze (38) Další článek: BlackBerry korumpuje klienty konkurence, odevzdání iPhonu odmění

Témata článku: , , , , , Neznámé osmijádro, Systém, Hra, Německá firma, Operační systém, System,