Logické hry pro mobilní telefony

Přemýšlení je pro někoho nutné zlo, ale pro některé lidi příjemná zábava. Pokud se občas rádi zadumáte a baví vás logické hry, připravili jsme pro vám krátký přehled oblíbených logických her pro mobilní telefony s Javou i Symbianem.

Javové hry

PISQ

PISQ jsou klasické piškvorky, které asi netřeba nijak dlouze představovat. Jedná se o hru, kde dva hráči střídavě umisťují symboly na čtvercové pole a vyhrává ten, kdo první vytvoří souvislou řadu pěti znaků. Odehrané partie lze uložit a kdykoli se na ně znovu podívat. Pokud bude pro vaše potřeby herní pole malé, můžete aktivovat režim Micro, čímž se zmenší jednotlivé buňky a herní plocha se výrazně zvětší. To ovšem vede k menší přehlednosti. Hrát můžete proti telefonu, nebo proti jinému živému hráči. Tato hra je freeware, tedy zdarma.

   
Staré dobré piškvorky • větší herni pole

Více informací na stránkách autora.
Ke stažení:
JAD soubor, JAR soubor

CLIX

Úkol u této hry je jednoduchý. V každém kole se musí hráč zbavit všech kostiček, které jsou barevně rozlišeny, přičemž je lze odstranit jen v případě, když se v jejich těsném okolí nachází jedna nebo více dalších kostek stejné barvy. Když se hráči podaří eliminovat všechny kostky v dané obrazovce, postupuje do dalšího kola, kde se objeví i kostičky s novou barvou a tím se i zvýší obtížnost. V prvním kole, kde jsou jen dvě barvy, se hra zdá být až moc jednoduchou, ale již ve druhém kole budou mít někteří hráči velké problémy s likvidováním jednotlivých barev. Přes vyšší kola se dostanou jen ti nejotrlejší. Ve chvíli, kdy již hráč nemá možnost odstranit další kostky, hra končí. Tato hra je také zcela zdarma.

 
Click -  barevný svět v mobilu 

Více informací na stránkách autora.
Ke stažení: JAD soubor, JAR soubor


Hry pro Symbian Series 60

IQ

V originální hře IQ je úkolem navést světelný paprsek tak, aby procházel všemi drahokamy rozmístěnými po hrací ploše. K tomu slouží zahnuté roury, které jsou buďto volné a hráč s nimi může pohybovat, nebo pevně uchycené. Dalším prvkem je teleport, který přesměruje paprsek na svůj druhý konec. IQ patří do kategorie méně náročných logických her, protože u většiny kol se nemusí mozek příliš namáhat.

 
Vžijte se do role instalatéra

Cena: 6,99 dolaru
Zakoupit
můžete zde

Smart Balls

Zdánlivě jednoduchý úkol, dopravit kuličku přes hrací plochu do cíle, je ve hře Smart Balls poněkud komplikovaný. Problém je v tom, že jakmile se kulička uvede do pohybu, zastaví se až při nárazu do překážky. Několik prvních kol vás sice může zmást svou jednoduchostí, ale již po chvíli budete z tohoto omylu vyvedeni. Kromě překážek ve hře narazíme i na další prvky. Jsou to usměrňovače pohybu, které dovolují pouze pohyb v předepsaném směru, a teleporty, jež přemístí naší kuličku z jednoho místa na druhé. Smart balls je dobrou zábavou pro trpělivé hráče.

 
Kam se ta kulička nakonec zakutálí?

Cena: 4,9 dolaru 
Zakoupit můžete zde.

Atomix

V přehledu logickými hrami nesmíme zapomenout na hru Atomix. Hra od českých vývojářů svou obtížností přivede k zoufalství nejednoho hráče. Úkolem je skládat kuličky symbolizující jednotlivé prvky do předem zadaného tvaru, čímž vznikne molekula. Není nad to si zahrát pořádnou hru a ještě se procvičit v chemii.

 
Atomix je zábava na dlouhé hodiny...

Cena: 75 Kč
Kompletní recenze na MobilManii
Další informace na stránkách autorů
Demoverze ke stažení zde

Diskuze (6) Další článek: Vyhlášení výsledků ankety: jaké jsou nejlepší mobily roku 2005?

Témata článku: , , , , , Herní plocha, Mobilní telefon, Herní pole, Logic, Světelný paprsek, Kompletní recenze, MOBI, Pro +, Český vývojář, Likvidování, Grál, Log, Telefon, Mobil, AR hry