MagCom: véčko s největším displejem umí HTML

Nový severský výrobce MagCom je zatím hodně zahalen rouškou tajemství. I přesto se nám podařilo získat informace o jeho novém mobilu s displejem 160 x 160 bodů a velikostí véčka.
Až doposud patřily společnosti Ericsson a Nokia k jediným severským výrobcům mobilních telefonů. Nyní se však stále více začíná hovořit o nové firmě MagCom.

Téměř neznámá společnost MagCom připravuje na druhou polovinu letošního roku pro všechny velké překvapení. Její nový chytrý telefon, který v jednom těle sdružuje mobilní telefon s kapesním počítačem by se mohl stát velmi rozšířeným.

Tohle véčko umí HTML

Jak můžete poznat z obrázků, nový mobil bude mít oddělenu část klávesnice od části s displejem. Kryt telefonu je vytvořen z hořčíkové slitiny, díky čemuž je mobil nejen téměř nerozbitný, ale také bezpečný – hořčíkový kryt absorbuje více škodlivého záření než kryty plastové. Váha telefonu i s baterií je 156 gramů.

Mobil je triální – můžete jej používat jak v evropských, tak amerických mobilních sítích. Pohotovostní doba může být až 110 hodin, o hovorové době se výrobce prozatím nezmiňuje. Velkou výhodou tohoto mobilu je velký a kontrastní displej – velikost displeje je 40 x 40 mm a jeho rozlišení je 160 x 160 bodů (stejné mají například kapesní počítače Palm nebo Visor). Díky tomuto vysokému rozlišení dokáže telefon zobrazit až 27 řádků textu! Je pochopitelné, že prohlížení wapových nebo internetových stránek Ano, čtete správně: tento mobilní telefon dokáže prohlížet všechny internetové stránky – nemusíte se tedy spoléhat omezené množství stránek wapových. Mobil má disponovat pamětí o velikosti 2 MB pro ukládání stažených stránek.

   

Vypadá opravdu dobře

Přestože o tomto telefonu výrobce bližší detaily tají, můžeme ještě prozradit, že pro psaní textů bude podporovat technologii T9 (bohužel český slovník se nechystá) a rychlé datové přenosy pomocí GPRS – bude prostě mít vše, co má pořádný mobil mít.

Škoda jen, že zatím nemáme lepší obrázek; ale i z toho špuntíka je vidět, že displej je opravdu skvělý.

Diskuze (4) Další článek: Jaký tarif Paegasu je nejvýhodnější?

Témata článku: , , Displej, Největší displej, ? Displej, HTML, Mág,