Mall Pay získal licenci od ČNB. Může otevřít účty a začít vydávat platební karty

Mall Pay je společný fintech projekt skupiny Mall a banky ČSOB. Od České národní banky (ČNB) nyní získal licenci pro poskytování služeb malého rozsahu. Díky tomu může spustit vlastní produkt v podobě prémiových účtů navázaných na samostatnou platební kartu. S testováním nové služby začíná Mall Pay prakticky okamžitě. Účty s kartou chce zákazníkům nabízet ještě před startem letošní vánoční sezony. Vydavatelem karet bude ČSOB.

Mall Pay bude moci díky licenci výrazně rozšířit svůj platební ekosystém, jehož nejviditelnější součástí je v tuto chvíli odložená platba pro e-shopy a online služby. Teprve nové prémiové účty Mall Pay s vlastní kartou dají plně vyniknout benefitům služby, která je připravena na míru pro pravidelné nakupování.

Nakup teď, zaplať později

Dokážou nabídnout výrazně delší splatnost a vyšší limit na nákupy, využívat odloženou platbu bude možné všude, i na místech, kde zatím není implementována – a to jak v e-shopech, u online služeb nebo v offline prostředí. Zároveň bude možné využívat čerpat řadu výhod – například dopravu zdarma, služby pro domácnost nebo odměny za nákupy.

Snahou Mall Pay je vytvořit komplexní ekosystém služeb spojených s internetovými platbami. Je jedním z poskytovatelů takzvaných BNPL plateb (buy now – pay later), které jsou podle studie Global Payment Report nejrychleji rostoucí platební metodou v regionu. V současnosti je s Mall Pay možné nakupovat takřka na stovce českých e-shopů nebo online služeb, jako je Mall.cz, Vivantis, CZC.cz, Bezrealitky.cz, LeoExpress.cz nebo Patro.cz.

Diskuze (3) Další článek: Už zítra! #BatteryDay má definitivně potvrdit životaschopnost elektromobilů

Témata článku: , , , , , , , Later, My AI, Účet, Online služba, Česká národní banka, Prémiový účet, Platba, Platební karta, CNB