Mapy.cz mají novou wapovou verzi

Internetové mapy Mapy.cz vylepšily svoji wapovou podobu, na kterou se z mobilního telefonu dostanete zadáním adresy wap.mapy.cz. Wap u Map.cz několik týdnů nefungoval, právě kvůli přípravě nové vylepšené verze.

Hned na první stránce je možné zvolit, jaký typ map se má zobrazit: základní, letecká, hybridní, historická nebo turistická. Zrychlí to práci. Navíc je užitečné, že se hledané místo zobrazí v rozumném měřítku – celé město v menším, ulice nebo konkrétní bod ve větším. Dříve bylo v podstatě vždy nutné měřítko manuálně upravit. Wapové Mapy.cz umí také plánovat trasu, vyhledávat zájmové body.

Nová je stránka s formuláři pro snadné zadávání zeměpisných souřadnic, kde lze využít všechny tři používané formáty. Ještě rychlejší je ale sáhnout k fintě pro zadání souřadnic přímo do hlavního vyhledávacího políčka. Vyzkoušejte například Loc: 49d11.597 16d35.994.

K wapové verzi Map.cz často sahám při geocachingu. Prostřednictvím internetového prohlížeče a internetového datového profilu není její používání tak drahé jako přímo přes wap. Letecká mapa je velmi přesná a v místech se špatným signálem GPS dokáže přesně určit místo, kde hledat.

Diskuze (10) Další článek: Navigace od Garminu pro Palm

Témata článku: , , Nov, WAP, Celé město, Špatný signál