Marshall London: hudba v zatraceně cool balení

Legendární britská značka to zkusí s hudebním smartphonem. Marshall London má řadu překvapivých vychytávek a k tomu přidává osvědčený šmrnc.

Značka Marshall si už delší dobu očichává svět mobilních telefonů. Řada sluchátek spolupracujících se smartphony už je zavedený artikl a nedávno britská firma představila Bluetooth reproduktor, který vypadá jako kombo ke kytaře. A dnes se posouváme na další level – Marshall London je jméno smartphonu, který má osobitý styl a (podobně jako celý sortiment značky) se zaměřuje na hudbu.

Klepněte pro větší obrázek
Union Jack v srdci a dva sluchátkové jacky na horní hraně.

Výbava není nijak hvězdná, ale zároveň neurazí. Displej se kupodivu neveze na módní vlně obřích „pádel“ a má relativně příjemných 4,7". Foťák má 8 MPX a LED blesk, vepředu je 2 MPx kamerka. Nechybí podpora LTE, baterie má kapacitu 2 500 mAh (zadní kryt je odnímatelný), operační paměť má kapacitu 2 GB, úložiště 16 GB plus paměťová karta. Procesor je čtyřjádrový a pro střední třídu typický Qualcomm Snapdragon 410, celé to zastřešuje Android 5.0.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rozměry „londýnského“ smartphonu jsou 140 × 70 × 10 mm.

Hudebním tento smartphone dělá hned několik neobvyklých prvků. Ekvalizéry, DJ aplikace a různé softwarové „vylepšovače“ zvuku má i mnohá konkurence, ale Marshall pokračuje i v hardwarové linii. Prvním trumfem má být zvukový procesor Wolfson WM8281 Audio Hub. Na čelní straně je dvojice masivních stereo reproduktorů – u HTC One to funguje skvěle, nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat také zde. Hrají prý kvalitně a nahlas a nešetřilo se ani na dvojici mikrofonů. Dva jsou také sluchátkové konektory a zajímavé je, že každý z nich má samostatnou regulaci hlasitosti.

Mezi konektory je „M-Button“, tlačítko, které slouží k okamžitému přístupu k hudbě. Základní ovládací panel vyskočí přes jakýkoliv jiný obsah, který zrovna na displeji máte a nemusíte tak přerušit práci s  aplikacemi. Pro Android klasické dvojtlačítko pro regulaci hlasitosti je zde nahrazené zapuštěným kolečkem. A aby se zvuk nepokazil na posledním úseku špatnými sluchátky, rovnou v balení budou špunty Marshall Mode.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hudebních vychytávek v Marshallu vymysleli požehnaně.

Marshall London si můžete předobjednat za 5 000 švédských korun, což vychází na necelých 15 000 korun českých. Občas to některý z výrobců s hudebním smartphonem zkusí, ale výrazný úspěch si nepamatuji, a to jsme tu měli legendární jména jako Sony Walkman… Nicméně Marshall má zatraceně cool image, která si svoji cílovou skupinu najde – funguje to u profi audiotechniky, funguje to u stylových sluchátek, takže proč by to nemělo fungovat také u smartphonu?

Diskuze (54) Další článek: Vylepšené HTC One M9+ s 2K displejem půjde do českých obchodů

Témata článku: , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Celý sortiment, Regular, Sony Walkman, London, Hud, Výrazný úspěch, Balení, Britská firma, Cool, Mars, Kombo, Ovládací panel, Hudba