Máte koronavirus? Hodinky TicWatch GTH od Mobvoi upozorní na první symptomy

Společnost Mobvoi představila nové hodinky TicWatch GTH, které jsou vybaveny zajímavými funkcemi, jenž v současné době mohou přijít vhod. Hodinky jsou osazeny měřičem okysličení krve a změří teplotu kůže (přesnost na 0,1°C), což jsou dva základní indikátory možného onemocnění COVID-19. Výrobce sice uvádí, že se jedná pouze o informativní měřidla, na jejichž základě nemůžete vyvozovat zdravotní důsledky. Na druhou stranu, pokud hodinky odhalí horší okysličení krve a vyšší tělesnou teplotu, bude jasné, že nejste úplně zdraví...

Měření teploty a okysličení krve probíhá kontinuálně na pozadí, což platí i pro celodenní měření srdečního tepu. V noci vám hodinky měří kvalitu spánku, předinstalované aplikace zase pomohou s detekcí a odbouráním stresu. Jednou z aplikací je např. TicBreath, která vás dokáže uklidnit dlouhými nádechy a výdechy. Hodinky zvládnou měřit až 14 sportovních aktivit, chůzi a běh dokáží detekovat automaticky. Stačí vám jen na zápěstí potvrdit záznam tohoto cvičení.

Hodinky s rozměry 43 × 35 × 10,5 mm jsou osazeny obdélníkovým 1,55" TFT displejem krytým 2,5D sklem. Rozlišení displeje je 360 × 320 pix, kovové tělo hodinek splňuje odolnost 5 ATM. Na vnitřní straně  je umístěn měřič tepovky, hodinky také poznají, když je sundáte ze zápěstí. Pevně integrovaná baterie má kapacitu 260 mAh, doba nabíjení se velmi těsně přibližuje ke dvěma hodinám. 20mm řemínky hodinek jsou vyrobeny z termoplastického polyuretanu, a samozřejmě je můžete vyměnit za jakékoliv jiné.

Oficiální představení hodinek Mobvoi TicWatch GTH:

 

Uvnitř hodinek běží uzavřený RTOS systém, s telefonem komunikují přes Bluetooth 5.1 Low Energy. Na hodinkách se zobrazují notifikace z telefonu, můžete na dálku ovládat hudbu nebo upravit jejich ciferník. Na hodinkách mohou být uloženy maximálně tři najednou, v mobilní aplikaci však můžete vybírat i z několika stovek předpřipravených ciferníků. Mobvoi TicWatch se již začaly prodávat na webu výrobce, a také na Amazonu. Jsou k dostání v černé barvě a to za 79,90 EUR, což dělá necelých 2 100 Kč.

Diskuze (1) Další článek: Spring Loaded: Jarní keynote bude znovu online, Apple má představit iPad Pro a AirTag

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Okysličení, Symptom, Krev, Onemocnění, Kůže, TicWatch GTH, TicWatch S, Aplikace