Microsoft ohlašuje výrazná vylepšení pro Pocket PC

Omezenost aplikací na Windows CE je ta tam, nové verze Pocket Outlook Inboxu, Wordu a Excelu mají být solidními ekvivalenty stolních aplikací.
V současnosti je u Windows CE i Palmu omezen program na čtení pošty pouze na jednu složku a e-maily jsou přetahovány pouze při synchronizaci. Nový Pocket Outlook Inbox bude umožňovat přímou vazbu na firemní servery typu Exchange nebo Domino, navíc půjde stahovat maily i ze serverových složek, a to včetně příloh. Pochopitelně bude nutné nějak omezit maximální velikost příloh, jinak hrozí rychlé zahlcení kapesního počítače, hlavní však je, že to půjde na úrovni. Pocket Word a Excel budou také výrazně vylepšeny, oba budou zvládat načítání a editaci wordových a excelových souborů a Pocket Excel bude mít například kompletní sadu funkcí z velkého Excelu. Pocket Outlook Inbox by měl být k dispozici do tří měsíců.

Tato vylepšení jsou pro Microsoft kriticky důležitá, začínají se objevovat počítače s velkými obrazovkami a systémem Windows CE a současná až přílišná odlehčenost aplikací jejich používání příliš neusnadňuje. Microsoft cíleně tlačí svou filosofii poskytování maximálního počtu funkcí, zatímco dosud úspěšnější Palm prosazuje poskytování dostačujícího počtu funkcí.

Váš názor Další článek: Výukový program SuperMemo pro počítače Palm

Témata článku: Microsoft, , , , Mic, Výraz, Vylepšení, Pocket PC, Ohlas, Pro +, Micro, Pocket