Microsoft představil první aplikaci pro konkurenční Google Android

Microsoft má svoji vlastní mobilní platformu, a tak je na první pohled logické, že si těch konkurenčních nevšímá. Můžeme na to ale mít i zcela opačný pohled – jak jinak rozšířit své služby, než je nasadit na už rozšířené platformy…

Microsoft například dosud neměl potřebu přinášet specializované mobilní aplikace pro své webové produkty (které by tak mohly lépe vzdorovat konkurenci), dost možná se to ale již brzy změní. Microsoft totiž představil první aplikaci vyvinutou pro konkurenční mobilní operační systém Google Android. Jmenuje se Microsoft Tag Reader a slouží ke čtení grafických kódů Microsoft Tag (neplést s populárnějšími QR kódy). Tyto „mobilní“ kódy vyvíjí právě sám Microsoft a bez čtečky by si je uživatelé OS od Google nepřečetli.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Barevný je Microsoft tag, černobílý QR kód

Kódy od Microsoftu mohou, podobně jako jiné typy kódů, obsahovat webové adresy, vizitku s kontaktem, nebo krátký text. Podobně jako ostatní kódy jsou jako stvořené pro propojení s reklamou v tisku nebo na místě prodeje. Microsoft uvažuje velmi dobře - umožňuje doplnit kód vysvětlujícím piktogramem a adresou pro stažení čtečky.

Nepřekvapuje, že Microsoft si vytváří svoji vlastní verzi kódů. Díky své pozici ji určitě dokáže protlačit a nabízet podstatně lépe než menší hráči. Také vývoj aplikace pro Android v zájmu pokrytí všech potenciálních uživatelů dokazuje jeho sílu a budoucí možnosti na poli mobilních kódů. Mimochodem, i pro komerční účely jsou zcela zdarma.

Diskuze (16) Další článek: Kyocera NXT: kam se vejde jeho pět displejů?

Témata článku: Google, Microsoft, , , , , Pře, Mic, Google Android, Pro +, Opačný pohled, #Android, Google +, Micro,