Microsoft přinesl selfie i na „hloupé“ mobily. Nokia 230 má dva foťáky

Nad klasickými tlačítkovými mobily se ještě nezavřela voda. Microsoft představuje novou Nokii 230 a 230 Dual SIM.

Na světě je další nový mobil pod finskou značkou. Nokia 230 a její verze pro dvě SIM karty Nokia 230 Dual SIM ukazuje na dvě věci – že Microsoft to ještě s obyčejnými mobily rozhodně nezabalil a že selfie jsou tak velkým fenoménem, že se jim nevyhnou ani klasické tlačítkové mobily. Nokia 230 disponuje dvojicí fotoaparátů jako téměř každý dnešní smartphone, přičemž každý má k dispozici svůj vlastní LED blesk, jenž může posloužit i jako svítilna.

Klepněte pro větší obrázek

Potěšující je volba materiálu zadního krytu – Microsoft použil hliník, a tak Nokia 230 vypadá o mnoho lépe než většina celoplastových „tatranek“ na trhu. Od dob Nokie 515, která byla ve své době vlajkovým modelem hloupých telefonů a bohužel kvůli změně strategie a odprodeje mobilní divize Nokie měla jepičí život, je to první kovový mobil Microsoftu.

Bez 3G a Wi-Fi

Jinak je ale Nokia 230 nástupcem modelu 225, který se dočkal i doporučení v rámci našich předvánočních tipů. Osazen byl 2,8palcový QVGA (240 × 320 bodů) nedotykový TFT displej. Telefon obsahuje jednoduchý přehrávač hudby, videa a vestavěné FM rádio. Nevelkou vnitřní paměť lze rozšířit kartou microSD až na 32 GB.

Klepněte pro větší obrázek

Ty tam jsou doby, kdy Nokia aktivně rozvíjela svou legendární platformu Series 40, měla na ní vlastní prohlížeč i obchod s aplikacemi. Microsoft používá ořezanou platformu Series 30+, prohlížečem je javová Opera Mini a aplikace se stahují v Opera Storu. Půjde to ale pomalu, telefon nepodporuje 3G a nemá ani Wi-Fi.

Uživatelsky vyjímatelná baterie má kapacitu 1 200 mAh a má podle údajů výrobce vydržet v pohotovosti až 27 dní u jednosimkové a 22 dní u dualSIM varianty. Do prodeje se dvojice novinek v černé a bílé barvě dostane ještě před Vánocemi na rozvíjejících se asijských trzích. Zbytek světa včetně Evropy bude následovat po Novém roce. Předpokládaná koncová cena činí 1 690 Kč.

Diskuze (9) Další článek: Samsung Galaxy J1 Mini se vrátí ke čtyřpalcovému displeji

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , Nokia 230, Nokia 230 Dual SIM, Mobil, Mic, Vyjímatelná baterie, Vestavěné fm, Foťák, QVGA, MOBI, F +, Obyčejný mobil, Dnešní smartphone, Micro