Microsoft to znovu zkusí s mobilem. Surface Phone má dva displeje a Android

Překvapení na závěr tiskovky, kde Microsoft představil mimo jiné notebook se dvěma displeji. Nejmenuje se Surface Phone, což je jméno roky skloňované ve všemožných spekulacích, ale Microsoft Surface Duo. Má dva displeje, které jsou po zavření chráněné uvnitř přístroje, běží na Androidu a procesoru Qualcomm Snapdragon 855, prodávat se začne před vánocemi. …roku 2020! To aby měli vývojáři čas připravit aplikace k životu na dvou displejích.

To jsou docela podivné startovací atributy v době, kdy největší hráči mobilního světa začínají prodávat podobné záležitosti, ale s jedním ohebným displejem bez mezery uprostřed. Takže proč si MS myslí, že mu tenhle pokus může vyjít?

Už jsem napsal, že vzadu chybí fotoaparáty? Jen selfie kamerka nad jedním z displejů. Možná se přetočí na záda a poslouží jako hlavní kamera, možná to u tohoto zařízení vůbec není důležité, možná se fotoaparáty budou řešit až v průběhu následujícího roku.

Celé představení Surface Duo najdete na YouTube, tady je vystříhnuté propagační video:

Dva 5,6" displeje spojuje mechanický kloub, který se dá překlápět o 360°. Microsoft tvrdí, že na dvou displejích budeme produktivnější, jen k tomu potřebuje správné aplikace a správný způsob práce s nimi. Dalším stěžejním prvkem úspěchu má být dokonalá spolupráce mobilů a počítačů, Windows a Androidu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Duo v reálu na tiskové konferenci.
Diskuze (51) Další článek: V telefonu máme okolo tisícovky fotek. Každá čtvrtá je ale nepovedená a zralá na smazání

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , Microsoft Surface Duo, Surface Duo, Windows a Android, Mic, Displej, Mobil, MOBI, ? Displej,