Microsoft vyvíjí stylus, který funguje na jakémkoli displeji

Post-pc éra se vyznačuje širokým použitím dotyku, který je ale prováděn takřka výhradně prsty. Microsoft se ale stylusu nechce vzdát bez boje a inženýři Microsoftu vyvíjí zcela nový typ, který funguje na jakémkoli displeji. Technologie se snaží poskytnout řešení uživatelům, pro které je z jakýchkoli důvodů problémem nepřesnost dotykové vrstvy v kombinaci s prstem. Pro využití klasického stylusu je nutné na displej přidat další vrstvu, což zvyšuje cenu a přináší další problémy.

Nový typ bezdrátového stylusu je založen na snímání jednotlivých pixelů, díky čemuž lze velmi přesně detekovat pozici. Zatímco snímací čip v běžné bezdrátové myši má rozlišení kolem 30 × 30 pixelů, vyvíjený stylus má vysoké rozlišení 512 × 512 pixelů.

Klepněte pro větší obrázek

Díky tomu je snímač schopen snímat detaily v rámci desetiny milimetru. Podařilo se vyřešit i problém s určením, v jaké pozici na displeji se stylus nachází. Technologie využívá statistiky průměrného jasu pěti blízkých seskupení pixelů, kterým speciální nainstalovaný software udává modré zabarvení. Modrá barva by měla zajistit, že uživatel běžným okem nepozná žádnou změnu v obraze, respektive s modrou by měla být viditelná změna minimalizována. Zatím není jasné, kdy se tato technologie dostane na trh, jistě se ale jedná o zajímavé řešení pro náročné uživatele, kteří stylus potřebují. Microsoft také může nabídnout tuto technologii i pro své tablety Surface.

Diskuze (2) Další článek: Průměrný zákazník O2 přenese 30 GB měsíčně. Jak jste na tom vy?

Témata článku: Microsoft, , , , , Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Jak, Viditelná změna, F +, Jednotlivý pixel, ? Displej, Kter, Post-pc éra, Mic, Micro, Styl, Displej,