Microsoft začal uvolňovat Windows Phone 7.8

Aktualizace Windows Phone 7.8 je počínaje dnešním dnem dostupná pro zařízení s Windows Phone. Úspěšně dokončenou instalaci již hlásí také čeští uživatelé.

Již od počátku roku se začaly objevovat informace, že telefony se systémem Windows Phone 7.5 by se koncem ledna měly dočkat softwarové aktualizace na Windows Phone 7.8. Avšak až nyní se nám dostalo oficiálního potvrzení ze strany českého zastoupení Microsoftu. Ten totiž tuto informaci dnes ráno zveřejnil na svém facebookovém profilu. Tato aktualizace by se měla týkat drtivé většiny zařízení s „okenním“ systémem. Její postupné uvolňování pro konkrétní zařízení by mělo probíhat zhruba 3 týdny.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
I takhle bude moci nyní vypadat vaše úvodní obrazovka

Pro připomenutí Windows Phone 7.8 přináší inovovanou hlavní obrazovku, kterou známe z Windows Phone 8 (3 velikosti Live Tiles), desítku nových barevných motivů, na uzamykací obrazovku bude možné dosadit nejlepší denní obrázky z vyhledávače Bing. Dále by měl tento update přinést také lepší zabezpečení telefonu před vašimi neposednými ratolestmi a mírně vylepšenou výdrž baterie. Jednou z nejvítanějších změn, o které se však Microsoft vůbec nezmiňuje, je, že od nynějška lze pod tlačítko lupy nastavit vyhledávání pomocí oblíbeného Googlu namísto u nás těžko využitelného Bingu.

Klepněte pro větší obrázek
Nokia hlásí dostupnost nové verze systému (8858) pro všechny české Lumie 610, některé Lumie 710, 800 a 900. Zdroj: Nokia

Uživatelé Lumií se navíc mohou těšit na některé přidané funkce, které pouze pro ně připravila Nokia. Mezi ně patří podpora přenosu souborů skrze Bluetooth, aplikace pro jednoduchý přenos kontaktů, další vylepšení fotoaparátu v podobě aplikace Doplňky fotoaparátu (Camera Extras) nebo dalších mnoha aplikací určených pouze pro Lumie. V budoucnu by ještě měla přibýt aplikace pro jednoduchou tvorbu vyzvánění s názvem Ringtone Maker nebo Cinemagraph pro výrobu „živých“ fotografií.

Dostupnost aktualizace v této chvíli závisí již jen na jejím zpřístupnění vašimi operátory. Ve chvíli, kdy bude update připraven i pro váš telefon, vám na telefon vyskočí příslušné upozornění. Případně pro manuální ověření můžete vaše zařízení připojit skrze USB kabel k počítači a spustit program Zune, který Vás na aktualizaci také upozorní. Jediným potvrzeným zařízením, které se této aktualizace zcela jistě oficiální cestou nedočká vůbec, je HTC HD7.

Aktualizace Windows Phone 7.8 bude postupně dostupná pro tyto telefony:

  • HTC Titan
  • HTC Radar
  • HTC Mozart
  • HTC Trophy
  • Nokia Lumia 610
  • Nokia Lumia 710
  • Nokia Lumia 800
  • Nokia Lumia 900
  • LG Optimus 7
  • Samsung Omnia W
  • Samsung Omnia M
  • Samsung Omnia 7
Diskuze (125) Další článek: Google mapy: konečně i Praha může hledat spoje v MHD

Témata článku: HTC, Microsoft, Nokia, Samsung, , , , HTC HD7, HTC Radar, HTC Titan, LG Optimus, LG Optimus 7, Nokia Lumia 610, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, Samsung Omnia, Samsung Omnia 7, Samsung Omnia M, Samsung Omnia W, Phone, Wind, Micro, Mic, Cinemagraph