Minutové tarify O2: volné minuty se i nadále převádějí, ale…

Od 15. května dochází u mobilního operátora O2 k nemilé změně podmínek v čerpání volných minut u minutových tarifů. Volné minuty, které se nespotřebují v aktuálním zúčtovacím období, budou sice i nadále převáděny do následujícího období, ale… Celou situaci vysvětluje nová poznámka, která se objevila v podrobném ceníku mobilních služeb O2 hned na první straně: Převáděné volné minuty se uplatňují před aktuálními volnými minutami stejného typu. Převáděné volné minuty, které lze čerpat i na Video volání, se v případě, že nebudou čerpány na Video volání, uplatňují až po vyčerpání volných minut příslušného období.“

Zprvu se tato podmínka využívání volných minut jeví normálně, jenže stačí si jen uvědomit, že volné minuty téměř u veškerých standardních minutových tarifů lze zároveň v nějaké míře uplatnit také na video volání. Změna se týká především starších tarifů, viz tato tabulka:

Název tarifuPočet volných minutZ toho lze využít na video volání (spotřebovávají se tedy až nakonec)
O2 SMS00
O2 Bronz300
O2 Silver10010
O2 Gold20020
O2 Platinum40040
O2 Diamant1000100

A teď jedna příjemnější zpráva. Před několika dny byly u O2 představeny nové paušální tarify pod názvem NEON, které nabízejí kromě volných jednotek také vždy nějakou výhodu. Těmto tarifům jsme věnovali prostor v tomto podrobném článku, kde najdete veškeré podrobné informace a srovnání jednotlivých tarifů. Onou dobrou zprávou je, že u všech nových tarifů, které obsahují volné jednotky v podobě textových zpráv nebo jejich neomezené posílání, může zákazník posílat zprávy v rámci tarifu také do pevných sítí, tedy stejně, jako to bylo kdysi možné u všech O2 tarifů. U ostatních tarifů je za každou zprávu do pevné sítě účtováno 5 Kč.

Diskuze (10) Další článek: Soutěž: vyfoťte jaro a vyhrajte

Témata článku: , , , Tarif, Příslušné období, Pře, Volné minuty, Min