Misfit Shine: když je UFO stále s vámi [test]

Hliníkový puk vám řekne, kolik jste dnes ušli, jak jste spali a kolik jste toho naplavali. Stane se věrným partnerem právě vašeho smartphonu?

Určitě už jste slyšeli pojem Wearable Electronics, nebo-li nositelná elektronika. Misfit Shine je krásný příklad. Neruší, nevyžaduje pozornost, přesto vás vydrží sledovat celé dny. Samotný Shine je vám ale k ničemu, smysl dostává až v kombinaci s iPhonem, kde pomocí aplikace sledujete své výkony a komunikujete s vlastním zařízením.

Klepněte pro větší obrázek
Ne, Misfit Shine není velký

Samotný Shine připomíná svými rozměry o něco objemnější desetikorunovou minci, která je poháněna jednou knoflíkovou baterií. Protože přístroj využívá pro komunikaci s telefonem Bluetooth 4.0, mělo by zařízení vydržet v provozu několik měsíců, podle intenzity používání. Na horní straně jsou ve vypnutém stavu téměř neviditelné LED, je jich celkem dvanáct a jsou poskládány do kruhu. Při dvojitém poklepání na Shine se LED rozsvítí a ukáží vám čas a kolik máte splněno ze svého denního plánu.

Abyste změřili svou celodenní aktivitu, je pochopitelně třeba mít Shine celý den u sebe. V balení najdete řemínek a vytvoříte si něco jako náramkové hodiny, druhou alternativou je připnutí pomocí magentu na oděv. Oboje funguje překvapivě dobře, ale styl hodinek se mi líbil o něco víc. Vzhledem k tomu, že měřič je vodotěsný, není třeba jej sundávat ani ve sprše.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle můžete Shine nosit. Jako hodinky, nebo připnutý někde na oděvu.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Shine v detailech

Celé nastavení provádíte v přehledné aplikaci na telefonu, pomocí které Shine s iPhonem spárujete. V aplikaci si nastavíte počet bodů, které byste chtěli denně splnit. Počet bodů vždy odpovídá určité době chůze, běhu, či plavání. Běh a chůzi rozpozná Shine sám, ale jakoukoliv jinou aktivitu je třeba zadat v aplikaci a aktivovat ji trojím poklepáním na puk. Můžete pak měřit třeba právě plavání nebo monitorovat spánek.

Shine je stylovka, která zaujme vaše okolí, a navíc zjistíte, kolik toho denně nachodíte. Já třeba zjistil, že stačí opravu málo, abych denně udělal přes 10 tisíc kroků.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Když se Shine rozzáří
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace, skrze kterou Mispit Shine komunikuje s telefonem
 

Měřič denní aktivity Misfit Shine nám zapůjčila firma www.ingredi.cz, více informací hledejte na www.MisfitWearables.com (proč web nefunguje?). Doporučená cena je 3 100 Kč, aktuální cenu na českých e-shopech najdete na HledejCeny.cz.

Misfit Shine ve zkratce

  • napájení: baterie CR 2032
  • konektivita: Bluetooth 4.0
  • kompatibilní zařízení: iPhone 4S a novější
  • příslušenství: pásek na ruku, magnetický klip na oděv
  • speciální vlastnosti: voděodolnost
  • rozměry: 28 × 28 × 9 mm
  • hmotnost: 9,4 g
Diskuze (18) Další článek: iDiot: krátký film ukazuje uživatele iPhonů jako tupé stádo robotů

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Krásný příklad, Test, UFO, Denní plán, Kompatibilní zařízení, Telefon bluetooth