Místo limonády telefon nebo sluchátka! Xiaomi v Indii spouští prodejní automaty

Xiaomi za svůj masivní vzestup v posledních několika letech vděčí zejména vhodně nastavené cenové politice ale také tomu, že jde výrobce tak trochu „proti proudu“. To se ukazuje i na nejnovějších snahách o zavedení prodejních automatů. Tzv. Mi Express Kiosky nebudou vydávat kávu, plechovky ani půllitrové lahve s colou, ale rovnou smartphony a doplňkové příslušenství.

Xiaomi si od prodejních automatů slibuje zásah tam, kde by se výrobce s plnohodnotnou prodejnou jinak stěží dostal, např. do firemních kampusů, stanic metra, zaplněných obchodních center nebo třeba na terminály letišť. Zatím první prodejní automat byl instalován v indickém městě Bengalúr, na Twitteru jej poprvé ukázal víceprezident Xiaomi, Manu Kumar Jain. Rozmístění automatů v dalších indických městech má brzy následovat.

Nejnovější topmodel od Xiaomi - Mi 9:

V automatu můžeme vidět smartphony od Xiaomi včetně podznaček Redmi a Poco. Mimo to v něm lze pořídit reproduktor, selfie tyč, powerbanku nebo sluchátka. Na displeji automatu můžete procházet katalog produktů Xiaomi, následně zvolit požadovaný produkt a barvu, a poté zaplatit hotovostí nebo kartou. Následně vypadne produkt a vyjede účtenka, která slouží jako záruční doklad. Stanou se prodejní automaty hlavním prodejním kanálem budoucnosti? A koupili byste si telefon z automatu, kdyby stál třeba o něco méně, než v kamenné pobočce? 

Diskuze (2) Další článek: Lenovo představilo první skládací tablet s Windows. Do prodeje půjde za rok

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Snaha, Telefon, Limonáda, Sluchátko, Ind, Pro +, Prodejní automat, Automaty,