Mivvy 112: ne až tak nový telefon pro seniory (aktualizováno)

Společnost Mivvy přichází na trh s novým seniorským telefonem Mivvy 112. Design a funkce přístroje jsou přizpůsobeny lidem, kteří nechtějí a nepotřebují brouzdat internetem v mobilu, ale těm, kteří si potřebují zavolat i když už jsou jejich sluch a hmat slabší. Další prioritou je možnost co nejjednodušším způsobem si přivolat pomoc.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Mivvy 112 je k dostání v bílé, nebo černé barvě, je dodáván s tištěnou a snadno čitelnou uživatelskou příručkou

MobilManiaci už podle obrázků vědí, že telefon Mivvy 112 není zase až tak nový. Na našem trhu se už rok prodává jako Aligator A300. Test zařízení si můžete přečíst zde, rozdíly budou pouze kosmetické. Později v průběhu roku 2009 začal telefon prodávat také T-Mobile pod názvem CPA Halo (podrobněji zde). Rozhodujícím argumentem pro koupi jednoho ze třech klonů by měla být cena, ale prodejci nám to v tomto bodě příliš neulehčili. „Nové“ Mivvy bude stát 1 299 Kč, což je naprosto stejná částka, kterou požaduje jak Aligator, tak T-Mobile. Při rozhodování by se vám mohly hodit následující odkazy:

Aktualizováno:

Zdání může klamat a i my jsme se nechali zmást vzhledem telefonu. Dnes jsme byli upozorněni, že v případě Mivvy 112 se nejedná o stejné zařízení jako v případě dvojice klonů Aligator A300 a CPA Halo. Mivvy vzniká v továrnách jiného čínského výrobce a pouze kopíruje vzhled zavedeného výrobku. "Vnitřnosti" telefonu jsou zcela jiné, na což nás mohly upozornit položky "paměťová karta microSD" a "MP3 přehrávač". Tímto se omlouváme za mystifikaci.

Mivvy 112
scr2010-01-15 16_43_20.pngJednoduchý telefon, který je přizpůsoben především pro starší uživatele. Speciálně pro ně nabídne mimořádně pohodlnou klávesnici, displej se zřetelnými písmeny a pouze základní funkce.rozměry a hmotnost: 104 × 49 × 15 mm, 68 g
displej: 1,3'', monochromatický LCD, 48 × 128
sítě a data: GSM (900/1 800 MHz)
baterie: 1 000 mAh
hudba: FM rádio, MP3 přehrávač, 3,5mm jack
paměť: karty microSD s maximální kapacitou 2 GB
11%
hardware
12%
software
katalogrecenzeinfo výrobce
cena: 1 299 Kč

Diskuze (11) Další článek: Hitparáda mobilů: Vánoce u nás ovládla Nokia

Témata článku: Mivvy, , Aligator A300, CPA Halo 11, CPA Halo 6i, CPA Halo 8, CPA Halo 9, CPA Halo IV, CPA Halo V, CPA Halo VI, CPA Halo X, Senior, Telefon, Rozhodující argument, Pro +, Nový telefon, Stejná částka, Sen, Nov, Nejjednodušší způsob, Akt, Stejné zařízení