Mizející konverzace ve WhatsApp mohou být nově výchozím nastavením. Zmizí za den, týden, nebo až po čtvrt roce

WhatsApp rozšířil ochranu soukromí v konverzacích. Oblíbený messenger v aktuální verzi aplikace vylepšil možnosti automatického odstraňování zpráv. U všech nových konverzací bude možné nastavit automatické mazání jako výchozí. Uživatel tak nebude muset myslet na to, jaká data jsou v konverzacích uchovávána.

Samozřejmě bude možné mizení zpráv aktivovat i ručně u stávajících konverzací. Vcelku nedávno zde WhatsApp umožnil automatické mazání zpráv po 7 dnech. Nově ale dává uživateli na výběr další časově intervaly. Uživatel si bude moci zvolit mazání již po 24 hodinách, nebo po 90 dnech.

Pokud uživatel nastaví pro konverzaci automatické mazání zpráv jako výchozí, bude i druhá strana na tuto změnu upozorněna, aby věděla, že zprávy mezi nimi nebudou uchovávané. V případě nesouhlasu je možné mizení zpráv v konverzaci deaktivovat. Kromě mizejících zpráv samozřejmě zůstává zachováno i koncové šifrování.

WhatsApp v posledních měsících přinesl hned několik novinek. Vcelku nedávno jsme se dočkali migrace chatů z iOS a Androidu a velmi očekávanou změnou byla i možnost využívání aplikace na několika zařízení naráz.

Jak ve WhatsAppu aktivovat funkci multidevice:

Zdroj: WhatsApp

Váš názor Další článek: Ten, od koho bychom to nikdy nečekali. Mastodont Doogee ukázal titěrné hodinky pro ženy

Témata článku: , , , , , , , Uživatelé, Multi Control, Mizení, Aplikace, Migrace, Mazání, Konverzace, Nastavení,