Mobera: mobilní konference evropského formátu v ČR

Android, Apple iOS, Windows Phone 7, Symbian, Blackberry OS a HP WebOS. To jsou hlavní aktéři konference Mobera, která se v září koná v Brně.

Po prázdninách zažije Česká republika významnou událost mobilního byznysu, mezinárodní konferenci Mobera. Koná se od 5. do 7. září v Brně a zabývat se bude jednotlivými mobilními platformami (Android, Apple iOS, Windows Phone 7, Symbian, Blackberry OS a HP WebOS). Spíše než na fanoušky technologií míří Mobera na odborníky z branže. Tomu napovídá i rozdělení na tři sekce: Vývoj, Uživatelské rozhraní a Obchod.

I když se jedná o první ročník konference, pořadatelé si nekladou malé cíle. Nicméně jména partnerů zní působivě: Microsoft, Google, Nokia, HTC, čeští vývojáři Inmite a Tapmates, Apple prodejce iStyle, ale třeba také Jihomoravský kraj a další. Program je rozdělený do tří dnů, obsahuje workshopy, přednášky, ale také nezbytné večírky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Mobera se bude konat v brněnském hotelu Voroněž

V programu konference mě zaujala položka 120 seconds. Generální ředitel konference Jaroslav Škrabálek vysvětluje: Jedná se o zvláštní formát přednášky, kde má společnost z oblasti mobilního průmyslu dvě minuty na to, aby představila své mobilní portfolio nebo působnost v telekomunikacích. Další dny se pak se koná klasická B2B Brokerage, tedy schůzky se zástupci firem, které hledají nové obchodní příležitosti.“

Job Fair je veletrh pracovních příležitostí. Se začátkem Mobera Hackathonu se oznámí téma a týmy 2-5 lidí začnou připravovat aplikaci. Na konci dne se prezentují jednotlivé projekty a vyberou se vítězové, kteří dostanou ceny. Název AppParade mluví sám za sebe, jedná se o evropskou soutěžní přehlídku tvorby mobilních aplikací (jde o doplňující akci AppParade konaných každé čtvrtletí v Praze). Na semináři FP7 Info Day se účastníci dozvědí, jaké projektové výzvy jsou k dispozici v rámci tzv. sedmého rámce (tedy jsou dotovány Evropskou Unií). V rámci doprovodné akce MIC Minutes Mobile se budou prezentovat týmy a start-up firmy s inovativním nápadem z oblasti telekomunikací.

Klepněte pro větší obrázek
Více informací o konferenci Mobera hledejte na www.Mobera.eu

Do startu konference zbývá ještě více než měsíc a seznam přednášejících není definitivní, ale pohled na Blog Mobera ledasco napoví.

Diskuze (7) Další článek: Čínští piráti jedou naplno. Okopírovali celý Apple Store

Témata článku: , , , , , , Formát, F +, Form, Inovativní nápad, Mobil, Jihomoravský kraj, MOBI, AppParade, Mobilní portfolio, Ročník konference,