Mobil Philips Xenium 9@9: nápaditý frajer

Úplně nový mobilní telefon z dílen Philipsu je nástupcem staršího a ne příliš úspěšného mobilu Xenium 989. Nový 9@9 je však fešák a chytrosti má za tři.
Úplně nový mobilní telefon z dílen Philipsu je nástupcem staršího a ne příliš úspěšného mobilu Xenium 989. Nový Xenium 9@9 je však fešák a chytrosti má za tři.

Rozdíly jsou malé

Nový Xenium 9@9 vypadá úplně stejně jako jeho předchůdce. Je stejně velký, stejně těžký i stejně stříbrný. Pokud však předchozí Xenium neznáte, můžete si velikost obou telefonů lehce představit: mobily měří 110 x 40 x 20 mm a jejich hmotnost je s běžnou baterií pouze 95 gramů. Novější Xenium 9@9 by však měl být k dispozici i v jiných barvách, než je standardní stříbrná. Jedna změna vzhledu však u 9@9 je – zatímco u předchozího modelu byla baterie černá, u nového bude mít stejnou barvu, jako celý telefon.

Stále v jednom kole

Na krásném, velkém a plně grafickém displeji se prohánějí ikonky (které reprezentují jednotlivé položky menu) pěkné dokola, stejně jako například u Azalise. Ovládání tohoto telefonu je proto jednoduché a velmi intuitivní. Na velkém displeji je radost číst – až šest řádků textu dokáže zobrazit téměř celou textovku. Velké rozlišení je také ideální pro prohlížení Internetu – to také můžete, protože uvnitř 9@9 najdete wapový prohlížeč od Phone.com ve verzi 1.1. Mobilnímu surfování tedy nic nebrání.

Pokecejte si

Xenium 9@9 je prostě Philips, takže hlasové funkce mu vůbec nejsou cizí. Hlasem jej můžete ovládat, hlasem můžete vytáčet kohokoli z patnácti vybraných lidí z telefonního seznamu, hlasem můžete dělat i poznámky, a to celých 20 sekund. Telefon není jen ukecaný, zná také aktuální čas a datum, dokáže vás vzbudit. Do kalendář můžete zadávat události i upomínky, kolik dlužíte na daních spočítáte na kalkulačce, dlouhou chvíli vám ukrátí hra zeď. Textovky dokáže urychlit T9 a 50 smajlíků je prostě samozřejmostí; má je ostatně už Azalis.

Z dobré rodiny

Nový Philips Xenium 9@9 je velmi zajímavý telefon a krásný mobilní telefon, který má určitě šanci; u operátorů jej sice zatím nekoupíte, ale jsou další cestičky, kterými si k nám cestu určitě najde.
Diskuze (7) Další článek: Chcete si koupit Oskara? Pomůžeme vám si vybrat.

Témata článku: Philips, Nápad, MOBI, Frajer, Mobil, Phil, F +