Mobility jsou jasně nejprodávanějším časopisem o mobilních telefonech

Nejnovější výsledky ověřování nákladů tisku ABC ČR prokázaly, že měsíčník Mobility vydavatelství Computer Press je zdaleka nejprodávanějším časopisem o mobilních telefonech na českém trhu. Ačkoli Mobility vycházejí teprve třetím rokem, v prodaném nákladu o celých 42 % předstihly druhé obdobně zaměřené tištěné periodikum v pořadí.

 

časopis

náklad

prodané kusy

Mobility

38 000

32 621

Mobil

33 520

23 041

Telefon

---

13 484

Zdroj: ABC ČR, audit červen 2001

Podle Marka Lutonského, šéfredaktora Mobilit, je hlavním důvodem tohoto úspěchu koncepce časopisu, od počátku zaměřená na uživatele mobilních zařízení. „Naším cílem je vytvářet užitečný časopis, který má vlastní názor a radí svým čtenářům, jak se nespálit při nákupu a při používání nejrůznějších mobilních produktů a služeb.“

Jiří Hlavenka, předseda představenstva Computer Press, a. s., dodává: „Mobility vítězí vynikající, nesmlouvavou redakční kvalitou a zaujetím pro obor – to je velmi podobný princip, který vynesl na první příčku ve čtenosti i v inzertním objemu časopis Computer. Výsledkem je časopis, který ovlivňuje zejména vrstvu „opinion makerů“ v konzumentské skupině – osoby, u kterých se jejich přátelé a známí radí při vybavování touto technologií. Rád bych poukázal i na úspěch internetové sestry Mobilit, média MobilMania.cz (www.mobilmania.cz), kterou čte denně cca 15.000 lidí – spolu pak tato média oslovují významnější část lukrativního trhu uživatelů mobilních telefonů než kdokoli jiný“.

Mobility začaly vycházet v roce 1999 jako pravidelná příloha časopisu Computer. Na jaře loňského roku se pro velký zájem čtenářů osamostatnily a od té doby jejich náklad neustále roste. Jak dodává Boris Keka z marketingu společnosti, tuto skutečnost si lze vysvětlit především tím, že mobilní technologie jsou horkým trendem dneška: „Je například známou skutečností, že počet uživatelů mobilních telefonů přesáhl počet tzv. „pevných linek“ nebo počet uživatelů osobních počítačů. K mobilním technologiím ale patří také kapesní počítače, notebooky, digitální fotoaparáty a další elektronická „drobotina“. Mobility o těchto věcech píší svižně, čtivě a srozumitelně, což čtenáři dokáží ocenit.

 

Diskuze (13) Další článek: Datové přenosy včetně HSCSD i pro Eurotel Go

Témata článku: Čas, Jas, Telefon, Mobil, MOBI, Mobilní telefon, Časopis, Zájem čtenářů