MobilMania a Mobility: Nejlepší produkty roku 2006

Za rok 2006 naše redakce ocenila nejlepší mobilní telefon pro práci, nejlepší fotomobil a revoluční službu.
Kapitoly článku

Odborníci z redakcí vydavatelství Computer Press stejně jako každý rok testovali různorodé produkty a služby, aby vybrali ty, které si zaslouží ocenění Nejlepší produkt roku 2006. Každá z jedenácti redakcí ocenila tři firmy a jejich produkty, které považuje za výjimečné.

Slavnostní akce se uskutečnila v úterý 27. února v pražské restauraci Hacienda Mexicana. Certifikáty předali šéfredaktoři příslušných redakcí, převzali je zástupci oceněných firem. Celý večer zpestřil svým vtipem a řečnickým uměním Libor Bouček.

NR8F4556.jpg NR8F4567.jpg 
Moderátor večera Libor Bouček • Generální ředitel společnosti Computer Press Stanislav Konečný

Vedoucí tištěných médií společnosti Computer Press Tereza Bočková říká: „Jsme rádi, že jsme mohli v redakcích časopisů společnosti Computer Press testovat a následně vybrat nejlepší produkty předchozího roku. Věříme, že kladné hodnocení odborných redakcí bude oceněným společnostem pomáhat při prezentaci jejich produktů, stejně jako tomu bylo v minulých letech.“

MobilMania.cz a Mobility

Redakce tištěného časopisu Mobility a internetového serveru MobilMania.cz předaly ocenění Nejlepší Mobilita roku 2006 těmto produktům:

  • kreditním tarifům Vodafone Nabito za revoluční způsob účtování služeb
  • Nokii E50 za vyváženou kombinaci malých rozměrů, vysoké výbavy a decentního designu
  • Sony Ericssonu K800i za nejlepší fotomobil na trhu
NR8F4584.jpg
Šéfredaktoři a zástupci oceněných firem

Proč jsme rozhodli tak, jak jsme rozhodli

Rozhodování, komu udělit prestižní ocenění, bylo velice obtížné a znamenalo dlouhosáhlou diskusi celé redakce. Z několika stovek produktů a služeb, se kterými jsme se v průběhu celého roku setkali, jsme museli vybrat pouhé tři.

První ocenění v podobě certifikátu získala firma Vodafone za nové kreditní tarify Vodafone Nabito. Mylíme si, že svým uživatelům přináší dosud nevídanou kombinaci výhod dosud známých tarifů a předplacených karet. Je to především přehledné účtování a svoboda utratit kredit za volání nebo SMS v libovolném poměru. Vodafone předběhl své konkurenty a službu tohoto druhu nabídnul v České Republice jako první operátor.

Druhým oceněným je Nokia za mobilní telefon Nokia E50. Podle našeho názoru se jedná o nejuniverzálnější a nejlepší pracovní nástroj. Vyniká poměrem výkonu a ceny, bohaté funkce jsou doplněny otevřeným operačním systémem Symbian a vše korunují kompaktní rozměry. Mnohé firmy ocenily možnost zvolit, zda bude mobil jejich zaměstnanců vybaven integrovaným fotoaparátem, nebo nikoliv.

V neposlední řadě jsme ocenili přístroj Sony Ericsson K800i. Podle našeho názoru je to první fotomobil, který je schopný nahradit jednoduchý kompaktní fotoaparát a přitom si zachovává nenápadné rysy každodenního pomocníka.

Ocenění předávali šéfredaktor interenetového deníku MobilMania.cz David Polesný a šéfredaktor časopisu Mobility Tomáš Doseděl.

Témata článku: , , , Sony Ericsson K800i, Finanční produkt, Škoda Auto, Půjčka, Gears of War, Kladné hodnocení, Nejlepší produkt, CD Projekt, Ford motor Company, Revoluční způsob, Pro +, Rok, Skvělý obraz, MOBI, MobilMania, Lexus, Celý večer, Mobil