MobilMania doporučuje: sežeňte si mobilní chůvu

Neustálé vyzvánění mobilního telefonu může leckoho dostat až do blázince. Třeští vám hlava a potřebujete si odpočinou? Svěřte telefon do péče jeho ošetřovatelky.

Někteří lidé to mají opravdu těžké. Musí být neustále na příjmu a tak jim telefon zvoní a zvoní. Nepomáhá ani časté obměňování vyzváněcích melodií, nepomáhají ani léky na „vyzváněcí alergii“. Jediné, co by pomohlo, je klid! Ale jak si zařídit zasloužený odpočinek, když někdo neustále volá a člověk nemůže telefon vypnout.

Mateřský čich

Se zajímavým nápadem přišli majitelé jednoho hotelu ve Skotsku. Nabízí totiž klientům speciální péči o jejich mobilní telefon – jesle pro telefony.

Zatímco majitel mobilního telefonu si bude hovět pěkně v poklidu svého pokoje a odpočívat, jeho zatracovaný mobil bude přenesen do místnosti k ostatním mobilům. Pro každý mobilní telefon je připravena vlastní stolní nabíječka nebo alespoň „židlička“. Všechny mobily hlídá pečovatelka. Ta má za úkol přijímat hovory a osobě, která by vás chtěla zastihnout, vysvětlit, že v současnosti odpočíváte na dovolené a přijímáte hovory jen v naléhavých případech.

Vycítí-li personál, že se jedná opravdu o naléhavý případ, přepojí volajícího k vám na pokoj, v opačném případě vezme kus papíru a poznamená si volajícího vzkaz.

Odpočatá mysl

Možná namítnete, že stačí telefon jen vypnout a máte klid také. Omyl. Větší klid budete mít, když budete vědět, že v případě nutnosti jste neustále na příjmu a o nic důležitého nepřijdete.

Zmiňovaný hotel Kinlochbervie leží v malebné části Skotska s panoramatickým výhledem na Atlantský oceán. Hotel Kinlochbervie byl vždy označován – stress free zone, nyní se mu bude říkat – ring free zone.

Majitel si od netradiční služby – jesle pro mobilní telefony – slibuje větší popularitu pro svůj hotel a potažmo i pro celé město.

Diskuze (7) Další článek: Nový Guinessův rekord drží textovky!

Témata článku: , Celé město, MobilMania, Zasloužený odpočinek, MOBI, Mobil