Mobilní divize LG zahučela do ztráty. Firma chce zlepšit efektivitu a spoléhat bude na 5G

Společnost LG Electronics zveřejnila hospodářské výsledky za čtvrté kalendářní čtvrtletí uplynulého roku. Firma se chlubí dalšími rekordními tržbami v řadě, tentokrát ve výši 13,65 miliardy dolarů (cca 310 miliard korun). Provozní zisk korporace sice meziročně vzrostl o čtvrtinu na 86,5 milionu dolarů (cca 2 miliardy korun), proti předchozímu třetímu kvartálu 2019 jde ale o propad o 87 %. Na vině jsou zvýšené výdaje za marketing v předvánočním období a také velmi chabý výkon mobilní divize, která opět skončila ve ztrátě.

Klepněte pro větší obrázek
Výsledky LG Electronics v 4Q 2019 podle jednotlivých divizí (Zdroj: LG)

Mobilní divize vykázala meziroční pětinový pokles tržeb na 1,12 miliardy dolarů (cca 25,5 miliardy korun). Objem distribuce výrobce neuvádí, ale prodeje se snížily zejména nižší poptávkou po masových modelech střední třídy na zámořských trzích. Zvýšené investice do marketingu spolu s nižšími tržbami pak vyústily v kvartální ztrátu 277 milionů dolarů (cca 6,3 miliardy korun).

Klepněte pro větší obrázek
Tržby mobilní divize opět klesly (Zdroj: LG)

LG Mobile nadále pokračuje v redukci nákladů, zefektivňování výroby a omezování výdajů na marketing. Soustředí se zejména trhy s nastupujícími sítěmi 5G, tedy domovskou Jižní Koreu a Spojené státy, kde chce nabídnout 5G smartphony ve střední i vyšší třídě. Výrobu levnějších zařízení chce přitom ve větší míře svěřit ODM partnerům.

Diskuze (11) Další článek: Konečně se přidalo i O2. Teď už všichni čeští operátoři nabízí eSIM

Témata článku: LG, , , , , , , , , , Omezování, Tržby, Ztráta, F +, Efektivita, MOBI, LG Mobil, Divize, Jižní Korea, Mobilní divize, Výdaje, LG Electronics